Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ben Yedder si splnil sen. Mourinho: Pre United nie je koniec v osemfinále nič nové

Pre futbalistov Manchestru United nie je podľa trénera Josého Mourinha vyradenie v osemfinále Ligy majstrov nič nové.

14.03.2018 08:37
Nemanja Matič Foto: ,
Nemanja Matič z Manchestru United (vľavo) po inkasovaní druhého gólu.
debata

Portugalský kouč po utorňajšom vyradení so Sevillou pripomenul, že on sám oslavoval na Old Trafforde postup ako tréner Porta a Realu Madrid.

Manchester United v utorok po dvoch góloch Wissama Ben Yeddera prehral 1:2 a po bezgólovej remíze z úvodného zápasu vypadol.

Sevilla naopak postúpila do štvrťfinále Ligy majstrov prvýkrát. „Nemyslím, že by sme hrali zle. Nič neľutujem. Ja som odovzdal sto percent, hráči tiež. Bojovali sme a prehrali sme. To sa stáva,“ uviedol Mourinho na webe BBC.

United si od finálovej účasti v roku 2011 zahral štvrťfinále Ligy majstrov len raz, takže podľa Mourinha nie je vyradenie so Sevillou žiadna tragédia.

„Ako súper som tu na Old Trafford po postupe sedel dvakrát. S Portom v roku 2004 a s Realom Madrid v roku 2013. Takže pre klub nejde o nič nové,“ dodal.

Zdôraznil tiež, že išlo o súboj dvoch posledných víťazov Európskej ligy, takže podľa neho nebolo vyradenie ani žiadnou senzáciou.

„Sevilla má veľmi dobrý tím, ktorý vie držať loptu. Majú na to skvelých hráčov v zálohe. A presne to sa im darilo skoro celý zápas,“ vyhlásil Mourinho.

Vyzdvihol aj výkon Ben Yeddera, ktorý prišiel na ihrisko v 72. minúte a za šesť minút potom stihol dať dva góly.

„Niekedy praje šťastie pri striedaní mne, inokedy súperovi. Pre Vincenza (Montellu, trénera Sevilly) to bol dobrý a šťastný krok. Prvý gól zmenil charakter celého zápasu,“ uviedol portugalský kouč.

„Nemáme sa na čo vyhovárať,“ pridal stredopoliar Nemanja Matič, ktorého mrzelo, že United nenadviazali na presvedčivý výkon a víťazstvo z víkendového šlágru s Liverpoolom. „Proti Liverpoolu sme odohrali veľký zápas a pred odvetou sme boli na koni. Ale Sevilla bola lepšia a zaslúžila si postup,“ uznal.

„Rojiblancos“ čakali na postup do štvrťfinále kontinentálneho pohára číslo jeden 60 rokov – od sezóny 1957/1958.

„Busto, Romero, Campanal, Valero, Maraver, Arenas, Liz, Arza, Ramoní, Antoniet, Loren. Toto sú sevillskí hrdinovia, ktorí náš klub prvýkrát dostali do európskeho štvrťfinále. Dnes sme vyhrali na ich počesť a máme nových hrdinov, ktorí sa zapísali do histórie,“ hlási oficiálne twitterové konto FC Sevilla.

„Som veľmi šťastný. Je to úžasné, že sme vyhrali na tomto výnimočnom štadióne a prvýkrát po 60 rokoch sme vo štvrťfinále LM. Všetci hráči boli fantastickí, hrali svoj životný zápas. Napriek tomu, že sme sa v prvom polčase nedostávali do šancí, herne sa nám darilo. Cítil som, že máme priebeh pod kontrolou. Súperovi sme toho veľa nedovolili. Toto víťazstvo je pre všetkých, čo nosia v srdci Sevillu. Bol to vzácny a krásny večer,“ poznamenal kouč hostí Montella podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA).

Štyridsaťtriročnému Talianovi, ktorý na konci minulého roka vystriedal vo funkcii Argentínčana Eduarda Berizza, dokonale vyšiel ťah so zaradením útočník Wissama Ben Yeddera.

Francúzsky „žolík“ nastúpil v 72. min a stačilo mu šesť minút na to, aby dvakrát rozosmutnil fanúšikov v „Divadle snov“. Samozrejme, až na tých v sektore hostí. ManUtd dokázal odpovedať iba raz – v 84. min znížil na konečných 1:2 belgický útočný tank Romelu Lukaku.

Osemfinálové odvety Ligy majstrov Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Radja Nainggolan (AS Rím - vpravo) a Bernard...

„Mám obrovskú radosť, bol to nádherný večer. Na takýto zápas budeme všetci veľmi dlho spomínať. Toto bol môj najšťastnejší deň v živote,“ povedal Ben Yedder v rozhovore pre Bein Sports.

„Ako chlapec som sníval, že zdolám veľkých hráčov a kluby ako Manchester United… Neviem, ako to opísať. Uvedomovali sme si, že proti kvalitnému mužstvu United, najmä s trénerom ako Mourinho, to bude ťažké. Pred nástupom na ihrisko som si veril a vedel som, že by som mohol skórovať. Pri obidvoch góloch som išiel do zakončenia skôr inštinktívne, príliš som nepremýšľal,“ dodal muž zápasu Ben Yedder.

Dvadsaťsedemročný zakončovateľ zaznamenal v tohtosezónnej edícii LM už osem presných zásahov, v poradí strelcov je druhý za hviezdou Realu Madrid Cristianom Ronaldom (12).

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #FC Sevilla #José Mourinho