Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dvojgólový Ben Yedder umlčal Old Trafford, postúpili aj Rimania

Futbalisti FC Sevilla a AS Rím sú ďalšími štvrťfinalistami Ligy majstrov 2017/2018.

13.03.2018 22:50
Ben Yedder Foto: ,
Dvojgólový hrdina Sevilly Wissam Ben Yedder oslavuje svoj presný zásah na Old Trafforde.
debata (1)

V utorňajšej osemfinálovej odvete prehral Manchester United na Old Trafford s FC Sevilla 1:2 po dvoch góloch francúzskeho útočníka Wissama Ben Yeddera. Keďže sa v prvom zápase v Španielsku zrodila bezgólová remíza, do osmičky sa kvalifikoval zástupca La Ligy.

V druhom stretnutí večera domáci AS Rím vyhral nad ukrajinským Šachtarom Doneck 1:0, a keďže v prvom súboji v Charkove vyhrali „baníci“ 2:1, „vlci“ idú ďalej vďaka gólu z ihriska súpera.

V Manchestri Sevilla v súboji dvoch posledných víťazov Európskej ligy UEFA prežila úvodný tlak „červených diablov“ a potom prebrala opraty súboja. Oba tímy si ale nevedeli vypracovať žiadnu veľkú šancu. Hralo sa svižne, ale strieľalo sa len zo stredných a väčších vzdialeností a neboli to nebezpečné pokusy.

Osemfinálové odvety Ligy majstrov Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Radja Nainggolan (AS Rím - vpravo) a Bernard...

Domáci v závere polčasu zatlačili a jedinú poriadnu šancu prvej 45-minútovky mal Fellaini. V 38. minúte strieľal ľavačkou tvrdo, ale signalizovane a brankár Rico jeho projektil vyrazil na roh. V druhom dejstve najskôr zahrozil Lingard v 53. minúte, jeho krížnu strelu ale Rico vytesnil.

Trénerovi Seville Vincenzovi Montellovi vyšlo skvele striedanie, keď Ben Yedder iba po minúte pobytu na hracej ploche umiestnenou strelou k ľavej tyčke nedal de Geovi v bránke domácich žiadnu šancu.

Bol to pre neho siedmy gól v tejto sezóne LM a ôsmy pridal hlavou už o 4 minúty, keď si jeho pokus nešikovne zrazil za čiaru de Gea. Výber portugalského kouča Joseho Mourinha znížil v 84. minúte vďaka Lukakuovi, ale pre MUFC už bolo napriek záverečnému tlaku neskoro.

Na Olympijskom štadióne v Ríme sa začalo bojovne, Šachtar prekvapujúco tvrdil muziku. Hral aktívne a agresívne, snažil sa o nebezpečné brejky. „Vlci“ hrali rozpačito a nevypracovali si žiadnu veľkú šancu. Jedinú ich strelu do priestoru brány vyslal Džeko už v 22. sekunde, nebola však žiadnou hrozbou.

Do druhého polčasu ale domáci vstúpili výborne. V 52. minúte obrana hostí zaspala na ofsajdovej línii, ušiel jej Džeko a rutinérsky otvoril skóre. Domáci sa upokojili a v 79. minúte opäť ušiel Džeko.

Keďže jeho únik faulom zastavil ako „posledný“ Ordec, stopér hostí dostal červenú kartu. Domáci si už situáciu ustrážili a do štvrťfinále sa dostal opäť po desiatich rokoch.

Do elitnej osmičky už skôr postúpili obhajca Real Madrid, FC Liverpool, Manchester City a Juventus Turín. V stredu privíta FC Barcelona Chelsea Londýn (prvý zápas 1:1) a Besiktas Istanbul už od 18.00 SEČ hostí Bayern Mníchov (0:5). Žreb štvrťfinále je na programe v piatok 16. marca v Nyone.

odvety osemfinále LM 2017/2018

Manchester United – FC Sevilla 1:2 (0:0)

  • Góly: 84. Lukaku – 74. a 78. Ben Yedder, ŽK: Rashford – Banega, Ben Yedder, Correa, Sarabia, rozhodoval: Makkelie (Hol.)

    prvý zápas: 0:0, do štvrťfinále postúpila Sevilla

  • Manchester: de Gea – Valencia (77. Mata), Smalling, Bailly, Young – Fellaini (60. Pogba), Matič – Lingard (77. Martial), Sanchez, Rashford – Lukaku
  • Sevilla: Rico – Mercado, Kjaer, Lenglet, Escudero – N'Zonzi, Banega – Sarabia, Vazquez (88. Pizarro), Correa (89. Geis) – Muriel (72. Ben Yedder)

AS Rím – Šachtar Doneck 1:0 (0:0)

  • Gól: 52. Džeko, ŽK: Florenzi, Manolas – Stepanenko, Fred, Ferreyra, ČK: 79. Ordec (Šachtar), rozhodoval: Undiano Mallenco (Šp.)

    prvý zápas: 1:2, do štvrťfinále postúpil Rím

  • AS Rím: Alisson – Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov – Nainggolan, De Rossi, Strootman – Ünder (65. Gerson), Džeko (89. El Shaarawy), Perotti
  • Šachtar: Pjatov – Butko, Ordec, Rakickij, Ismaily – Fred, Stepanenko (74. Alan Patrick) – Marlos (82. Detinho), Taison, Bernard – Ferreyra
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #AS Rím #FC Sevilla #Šachtar Doneck #liga majstrov vo futbale