Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bez Messiho je z malého Ronalda postrach súperov

Ich kombinácia bola pastvou pre oči. Ousmane Dembélé potiahol loptu po krídle. Zasekol si ju a skvelou prihrávkou našiel svojho spoluhráča. Philippe Coutinho už vedel, čo s loptou. Pätičkou uzavrel skóre duelu medzi Barcelonou a Malagou (2:0).

14.03.2018 12:00
Ousmane Dembélé Foto: ,
Ousmane Dembélé.
debata

Oboch hráčov katalánskeho veľkoklubu fanúšikovia, spoluhráči i verejnosť chválili. Pozitívne reakcie si užíval prevažne Dembélé, ktorý sa pred dnešnou osemfinálovou odvetou Ligy majstrov proti Chelsea (prvý zápas sa skončil 1:1) dostal do výbornej formy.

„Dembélé je skvelý hráč. Môj gól bol iba jeho zásluha. Jeho prihrávka bola excelentná. Dokázal, že má v sebe veľký potenciál,“ povedal španielskym novinárom Coutinho.

„Mal dostatok priestoru na svoje nábehy. Uvoľňoval sa cez brániacich hráčov. Nebál sa súbojov jeden proti jednému. Potrebujeme hráčov, ktorí si nájdu priestor a dokážu vytvoriť gólové príležitosti. Už v mladom veku má za sebou viaceré zranenia. Potrebuje čas, aby zvládol tlak. Proti Malage odohral svoj najlepší zápas v klube a urobil ďalší krok,“ doplnil kouč Barcelony Ernesto Valverde.

Za úspešným príbehom bývalého hráča Rennes či Borussie Dortmund stojí jeho mama Fatimata. Bola jeho mentorkou, oporou i poradkyňou. Keď sa o jej 20-ročného syna zaujímali Barcelona, Bayern Mníchov či Manchester City museli presvedčiť najskôr ju.

„Ona rozhodovala o Ousmanovej budúcnosti. Keď chcel v lete 2015 opustiť Rennes, mama mu povedala, že by si priala, aby zostal a podpísal svoj prvý profesionálny kontrakt. Nakoniec nemal inú možnosť, než zostať,“ povedal pre Guardian Dembélého agent Badou Sambagué.

Jeho hviezdneho klienta už pred dvomi rokmi prirovnávali k najlepším futbalistom planéty. Poradca riaditeľa francúzskeho klubu a niekdajší obranca Manchestru United Mikaël Silvestre v marci 2016 nazval Dembélého malým Cristianom Ronaldom. Pridal sa k nemu aj športový riaditeľ Barcelony Robert Fernández, ktorý šikovného krídelníka označil ako nového Neymara a budúceho víťaza Zlatej lopty.

Proti Malage nenastúpila najväčšia hviezda Barcelony Lionel Messi, ktorý dostal osobné voľno. Kým on sa radoval z tretieho syna Cira, médiá vyzdvihovali ofenzívny prínos mladého Francúza s africkými koreňmi.

„Výkon proti Malage ukázal, aký dobrý môže byť. Barcelona má nový klenot, ktorý sa postupne rozžiari. Bol postrachom pre defenzívu Andalúzanov. Hral s veľkou odvahou. Možno preto, že bol oslobodený od váhy Messiho očakávaní,“ napísal španielsky Sport.

„Pre Barcelonu to bola hračka a najviac sa s ňou zabavil Dembélé,“ pridala sa Marca. „Mal viac voľnosti, kvôli štýlu, ktorým Barcelona bez Messiho hrala. S Dembelém bola priamočiarejšia. Keď je na ihrisku Argentínčan, Valverde sa snaží z neho dostať čo najviac,“ myslí si expert Sky Sports Guillem Balague.

Dnešný program

Osemfinále, odvety: 18.00 Besiktas – Bayern (Digi Sport 4) – prvý zápas 0:5, 20.45 FC Barcelona – Chelsea (Jednotka) – 1:1.

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Ousmane Dembélé #Philippe Coutinho