Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Svojou silou sťažuje útočníkom život. Grécka skala núka recept na postup

Odolal vábeniu Evertonu, AC Miláno, Arsenalu, Chelsea i Zenitu Petrohrad. Kostas Manolas už niekoľko rokov máta skautov elitných európskych klubov. Svojimi výbornými výkonmi sa podľa Sky Sports zaradil medzi 25 najlepších stredných obrancov predošlej sezóny, v ktorej pomohol AS Rím k zisku druhej priečky v Serii A a priamemu postupu do najprestížnejšej klubovej súťaže.

13.03.2018 13:00
Kostas Manolas Foto: ,
Kostas Manolas z AS Rím hlavičkuje loptu do siete FC Turín.
debata

V utorok večer budú jeho defenzívne služby ešte vítanejšie. Rimania potrebujú v osemfinále Ligy majstrov proti Šachtaru Doneck (prvý zápas vyhral ukrajinský šampión 2:1) v domácom prostredí vyhrať. Manolas núka recept na postup.

„Našou ambíciou je dostať sa medzi najlepšiu osmičku. Verím, že prídu fanúšikovia a pomôžu nám naplniť náš cieľ. Ak sa chceme dostať ďalej, musíme hrať ako Juventus proti Tottenhamu. Musíme byť sústredení, bystrí, pokojní a schopní využiť našu inteligenciu i skúsenosti. Bez týchto atribútov nemôžeme na štvrťfinále ani pomyslieť,“ povedal pre klubovú stránku Manolas po piatkovom víťazstve AS nad FC Turín 3:0.

Dvadsaťšesťročný rodák z ostrova Naxos presnou hlavičkou rozhodol a gól venoval zosnulému kamarátovi a bývalému spoluhráčovi Davidemu Astorimu.

„Nebolo to ľahké, ale sme profesionáli a musíme ísť ďalej. Venoval som svoj presný zásah Davidemu. Bol to skvelý chlapík,“ neskrýval dojatie Manolas. Svojou rýchlosťou hasí lapsusy defenzívy. Má veľkú silu, ktorá útočníkom sťažuje život.

Zodpovedne si plní svoje úlohy v obrane a nebojí sa podporiť aj ofenzívu. V Serii A ho považujú za jedného z najlepších stopérov. Grécka skala, ako znie Manolasova prezývka, je však v Ríme spokojná a rada by s ním dosiahla niečo veľké.

„Mal som veľa ponúk z veľkých klubov, vrátane Juventusu. Rozhodol som sa však prísť do Ríma a naplniť veľké ciele. Chcem vyhrať Scudetto a dostať sa ďaleko v Lige majstrov,“ povedal Manolas v auguste 2014 po prestupe do AS z Olympiakosu za 15 miliónov eur.

Talent u neho objavil jeho strýko – bývalý 71-násobný reprezentant Grécka Stelios Manolas. Ako šéf AEK Atény dotiahol svojho mladého synovca do prvého mužstva a postavil do srdca obrany vedľa majstra Európy z roku 2004 Traiana Dellasa.

„Bolo mi cťou hrať po boku s legendou gréckeho futbalu,“ zložil Dellasovi kompliment jeho bývalý spoluhráč. „Manolas? Ten chlap má všetko, čo potrebujete k tomu, aby ste boli dobrý. To ale nestačí. Musíte tvrdo pracovať a rásť spolu s tímom,“ kontroval Dellas.

Utorok, osemfinále – odvety: 20.45 AS Rím – Šachtar Doneck (Digi Sport 5) – prvý zápas 1:2. Manchester United – FC Sevilla (Digi Sport 4, ČT Sport) – 0:0.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Rím #Šachtar Doneck #Kostas Manolas