Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prežíval ukrutnú bolesť. Umlčal futbalový chrám

Dvomi dotykmi s loptou v priebehu troch minút zabezpečil svojmu tímu postup medzi najlepšiu osmičku.

08.03.2018 16:19
Higuaín Foto: ,
Gonzalo Higuaín oslavuje gól do siete Tottenhamu.
debata

Niektorí výborní futbalisti čelia kritike, že nedokážu svoje mužstvo v kritických momentoch dostať z problémov. Proti slabším súperom vynikajú, v dôležitých okamihoch však zlyhajú.

Podľa fanúšikov Juventusu Turín i argentínskej reprezentácie k nim patrí aj Gonzálo Higuaín. Ich tvrdenie však po osemfinálovom dvojzápase Ligy majstrov proti Tottenhamu nie je na mieste.

„Nikdy neodpovedám na kritiku, len sa snažím svojou troškou pomáhať mužstvu,“ hovoril vlani, keď strelil sto gólov v Serii A. Poukazoval na fakt, že fanúšikovia Starej dámy kritizovali rekordnú posilu (prišiel z Neapolu za 90 miliónov eur) kvôli nadváhe.

Tridsaťročný útočník v stredu pomohol Juventusu k postupu do štvrťfinále – po výsledkoch 2:2 doma a 2:1 vonku – tromi presnými zásahmi.

Osemfinále Juventus - Tottenham a City - Bazilej Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia so smartfónmi pri nástupe hráčov v...

„Hodinu bolo v chráme anglického futbalu len jedno mužstvo. To v bielych dresoch – Spurs. Avšak Higuaín s Dybalom dvomi gólmi – akoby mávnutím čarovného prútika – umlčali Wembley,“ píše taliansky denník Corriere della Sera.

Tottenham nevyužil prevahu na viac, ako jednogólové vedenie. V priebehu niekoľkých desiatok sekúnd ho oň pripravil Higuaín. Bývalý hráč Realu Madrid či Neapola si najskôr nabehol do šestnástky a o chvíľku poslal neomylnou prihrávkou do šance kolegu z klubu i národného tímu Dybalu.

„Bol to veľmi náročný zápas proti skvelému súperovi. Tottenham je vždy agresívny a vydá zo seba všetko. Vedeli sme však, že anglické tímy mávajú diery v obrane a dajú nám príležitosť na skórovanie. Otočiť výsledok na takom krásnom mieste, akým je Wembley, to sa nestáva každý deň,“ tešil sa pred kamerou Mediaset Premium.

Jeho štart bol pred zápasom otázny. Minulý týždeň si vyvrtol členok a definitíva, že na zápas proti Tottenhamu bude pripravený nastúpiť, padla iba niekoľko hodín pred zápasom. Napokon bol jeho kľúčovou postavou.

„Som pyšný na naše mužstvo. Chcem sa poďakovať všetkým z lekárskeho tímu, ktorí ma dali dokopy. Tvrdo pracovali, aby som mohol nastúpiť v najlepšej forme. Som vďačný aj mojej polovičke, ktorá sa o mňa starala ostatné dva týždne, počas ktorých som prežíval ukrutnú bolesť. Naša cesta pokračuje. Čakajú nás ešte dva mesiace náročnej práce,“ nechal sa počuť Higuaín.

Polovicu štvrťfinalistov Ligy majstrov poznáme. Kto sa k nim pridá na budúci týždeň?

Fakty z LM

Osemfinále, odvety

Manchester City – Bazilej 1:2 (1:1), góly: 8. Gabriel Jesus – 17. M. Elyounoussi, 71. Lang – prvý zápas 4:0, do štvrťfinále postúpil Manchester

Tottenham – Juventus 1:2 (1:0), 39. Son Hong-min – 64. G. Higuaín, 67. Dybala – 2:2, Juventus.

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #liga majstrov vo futbale #Gonzalo Higuaín