Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Tottenham poslal na kolená dvojitý argentínsky úder. Pochettino je hrdý

Futbalisti Juventusu vyhrali len štvrté pohárové stretnutie na anglickej pôde z 22 pokusov.

07.03.2018 23:44
Gonzalo Híguaín Foto: ,
Útočník Juventusu Gonzalo Higuaín vyrovnáva na 1:1.
debata

Turínsky tím dvoma zlepenými gólmi otočil odvetu osemfinále Ligy majstrov a po výhre 2:1 na ihrisku Tottenhamu postúpili do štvrťfinále. Domáci síce začali aktívne a viedli od 39. minúty po zásahu Son Hung-mina, za Juventus však po zmene strán skórovali dvakrát v rozmedzí dvoch minút a 49 sekúnd argentínski útočníci Gonzalo Higuaín a Paulo Dybala.

Prvý zásah hostí prišiel v 64. minúte po ich vôbec prvej strele. Po Lichtsteinerovom centri sprava hlavičkoval Khedira a Higuaín usmernil loptu do siete.

Higuaín o necelé tri minúty poslal loptu za obranu krajanovi Dybalovi a ten zoči-voči Llorisovi nezaváhal. Domáci sa potom zúfalo snažili vyrovnať, Kane dokonca nastrelil tyč, Juventus však už o postup neprišiel.

Osemfinále Juventus - Tottenham a City - Bazilej Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia so smartfónmi pri nástupe hráčov v...

„Cez polčas sme si povedali, že musíme zostať pokojní, pretože naša šanca príde. Tottenham dokázal, že je dobrým tímom. Myslím si, že im chýba len málo k tomu, aby sa stal jedným z najlepších európskych klubov. Možno skúsenosti. Pred niekoľkými rokmi sme na tom boli rovnako, ale postup do dvoch finále v troch rokoch nám v týchto zápasoch pomohol,“ uviedol stopér Juventusu Giorgio Chiellini.

Domáci tréner Mauricio Pochettino bol aj napriek prehre na svojich zverencov hrdý. „Za menej ako tri minúty sme dvakrát inkasovali po dvoch veľkých chybách, to je dôvod nášho vypadnutia. V oboch zápasoch sme si zaslúžili viac, som na tím pyšný. Do prvého gólu sme hrali fantasticky a dominovali sme. Samozrejme sme sklamaní, ale to je súčasťou nášho rastu,“ poznamenal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Tottenham Hotspur