Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Juventus do troch minút otočil zápas a postúpil, prehra City nič nezmenila

Juventus Turín a Manchester City si vybojovali miestenky vo štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov 2017/2018. Pridali sa tak k Realu Madrid a FC Liverpool, ktorí si postup zaistili v utorok.

07.03.2018 20:42
Gonzalo Higuaín, Paulo Dybala Foto: ,
Gonzalo Higuaín (vľavo) a Paulo Dybala z Juventusu, dve kľúčové postavy zápasu.
debata

Juventus po domácej remíze 2:2 zvládol stredajšiu odvetu, v ktorej prehrával na štadióne vo Wembley s Tottenhamom 0:1 po polčase, ale dvomi gólmi v druhom dejstve otočil výsledok.

Manchester City urobil rozhodujúci krok už v prvom meraní síl na pôde FC Bazilej, keď zvíťazil 4:0. Na Etihad Stadium prekvapivo podľahol 1:2.

Londýnčania nastúpili s veľmi dobrou pozíciou z úvodného zápasu v Turíne. Oba tímy mali v základnej jedenástke trojicu útočníkov, Talianom však chýbali Mandžukič, Cuadrado a Bernardeschi. Napriek tomu túžili čo najskôr streliť gól. Zápas však od úvodu režírovali domáci a Buffon musel zasahovať už po piatich minútach pri veľkej šanci Sona.

V 16. minúte sa pred súperovu bránku dostal po Alliho kolmici Kane, ktorý sa následne cez Buffona kľučkou do pravej strany dostal do gólovej pozície, ale trafil iba bočnú sieť.

Osemfinále Juventus - Tottenham a City - Bazilej Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia so smartfónmi pri nástupe hráčov v...

Juventus na druhej strane pohrozil po rýchlom protiútoku, keď sa Costa dostal cez Vertonghena, ten ho zastavil sklzom v šestnástke. Bola to hraničná situácia a hostia po nej reklamovali pokutový kop. Domáci však boli aj naďalej lepším mužstvom a v 38. minúte pohrozil z pravej strany Son, no obstrelil nielen Buffona, ale aj bránku.

Hneď na to však „kohúti“ založili ďalšiu útočnú akciu, k lopte sa po Trippierovej prihrávke dostal opäť Son a otvoril skóre zápasu. Vzápätí mohol vyrovnať Pjanič, ale jeho pokus skončil tesne vedľa.

Po zmene strán boli opäť aktívnejší domáci, ale Juventus v 60. a 62. minúte pripravil dve striedania a „stará dáma“ už o ďalšie dve minúty vyrovnala. Loptu do pokutového územia poslal práve striedajúci Lichtsteiner, Khedira ju predĺžil na Gonzala Higuaina a ten sa nemýlil. O tri minúty neskôr sa Higuain postaral o ďalší gól, keď poslal do úniku Paula Dybalu a ten otočil skóre v prospech Juventusu.

Domácich tento gól nepoložil, snažili sa o vyrovnanie, ale obrana Talianov pracovala dobre a napokon odvrátila aj veľkú šancu Tottenhamu v závere, kedy Kane poslal loptu hlavou do žrde.

V druhom zápase dal tréner Citizens Pep Guardiola príležitosť hráčom z lavičky, no napriek tomu mal jeho tím od úvodu zápas pod kontrolou. Už v 8. minúte im vyšla kolmá akcia, na ktorej konci bol Gabriel Jesus a poslal svoj tím do vedenia. Do šancí sa potom dostali obe mužstvá, no v 17. minúte sa dostal v pokutovom území k odrazenej lopte Mohamed Elyounoussi a vyrovnal.

Michael Lang oslavuje druhý gól Bazileja do... Foto: Reuters, ANDREW YATES
Michael Lang Michael Lang oslavuje druhý gól Bazileja do siete City.

Domáci mali po góle prevahu aj naďalej, ale Bazilej si do polčasu držal sľubný výsledok. V tom druhom držali loptu na kopačkách hráči City, ale v 72. minúte Michael Lang tvrdou strelou prekonal Brava – 1:2. Favorit sa snažil aspoň vyrovnať, ale švajčiarsky tím napokon prekvapivo získal jeho skalp.

Postupujúcu štvoricu doplnia o týždeň ďalšie štyri tímy, štvrťfinálový žreb sa uskutoční v piatok 16. marca.

Odvety osemfinále Ligy majstrov:

Manchester City – FC Bazilej 1:2 (1:1) – prvý zápas 4:0, do štvrťfinále postúpil Manchester City

  • Góly: 8. Gabriel Jesus – 17. M. Elyounoussi, 71. Lang, ŽK: 77. Gabriel Jesus – 44. Lacroix, rozhodovali: Královec (ČR) – Slyško (SR), Nádvorník (ČR)
  • Manchester City: Claudio Bravo – Danilo, Stones, Laporte, Zinčenko – Gündogan (66. Brahim Díaz), Y. Touré, Foden (89. Adarabioyo) – Bernardo Silva, Gabriel Jesus, Leroy Sané
  • Bazilej: Vaclík – Lang, M. Suchý, F. Frei, Lacroix, Riveros – Serey Dié, Zuffi – Bua (68. Stocker), Oberlin (74. Van Wolfswinkel), M. Elyounoussi

Tottenham Hotspur – Juventus Turín 1:2 (1:0) – prvý zápas 2:2, do štvrťfinále postúpil Juventus

  • Góly: 39. Son Hong-min – 64. G. Higuaín, 67. Dybala, ŽK: 28. Vertonghen, 56. Dele Alli, 89. M. Dembélé – 35. Alex Sandro, 44. Pjanič, 49. Benatia, 53. Chiellini, rozhodoval: Marciniak (Poľ.)
  • Tottenham: Lloris – Trippier, D. Sánchez, Vertonghen, Davies – M. Dembélé, Dier (74. Lamela), Ch. Eriksen – Dele Alli (86. F. Llorente), H. Kane, Son Hong-min
  • Juventus: Buffon – Barzagli, Benatia (61. Lichsteiner), Chiellini, Alex Sandro – Khedira, Pjanič, Matuidi (60. Kwadwo Asamoah) – Dybala, G. Higuaín (83. Sturaro), Douglas Costa
debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #manchester city #Tottenham Hotspur #FC Bazilej