Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

O Ronaldovi píšu ako o Mr. Champions League. O PSG ako o malom klube

Bez chuti, štipky nápadu, výraznejších šancí. A napokon aj bez prekvapenia. Francúzsky denník Le Parisien v stredu s titulkom: Paríž Saint-Germain, malý klub v Európe.

07.03.2018 15:42
debata
Útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo po... Foto: SITA/AP, Francois Mori
Cristiano Ronaldo Útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo po otváracom góle do siete Paríža St. Germain. V pozadí burcuje hráčov domáci kapitán Thiago Silva.

Mužstvo, ktoré vlani v lete investovalo do prestupov viac ako 400 miliónov eur, pohorelo na plnej čiare. A tak novinárom nezostávalo nič iné, ako v pochmúrnej nálade informovať, že francúzsky futbalový šampión na to (zatiaľ) nemá.

Realu Madrid nedal v osemfinále Ligy majstrov namotivovanému súperovi žiadnu šancu. Doma pred dvomi týždňami na presný zásah Rabiota zareagoval tromi gólovými údermi. Pod Eiffelovou vežou vypoklonkoval rozprávkovo bohatý klub v područí šejkov z Kataru zo súťaže najlepších po víťazstve 2:1.

„Real čelil veľmi slabému tímu. Nemôžete si kúpiť všetko. Ani myšlienku. PSG je iba skupina hráčov, ale slovo hra je pre nich abstraktné. Nepoznajú ho a to bol najväčší rozdiel medzi oboma mužstvami,“ nedával si servítku pred ústa bývalý kouč Atlética Madrid, AC Miláno či talianskej reprezentácie Arrigo Sacchi.

Na základoch dvoch výborných – najmä defenzívnych – výkonov Realu, ktorý nedovolil hviezdam PSG rozvinúť ich ofenzívny potenciál, vyrástol najlepší hráč – Cristiano Ronaldo. Redaktor portálu goal.com Ben Hayward ho označil ako Mr. Champions League (Pán Liga majstrov).

„Znovu dokázal, že je to jeho súťaž. Ukázal to najlepšie, čo v ňom je. Stal sa iba druhým hráčom po Ruudovi van Nistelrooyovi, ktorý skóroval v deviatich zápasoch Ligy majstrov v rade,“ pripomenul dôležitý fakt Hayward.

Nedá sa povedať, že by Ronaldo herne exceloval. Kazil, strácal loptu i nepresne prihrával. Možno aj viac, ako zvyčajne. Avšak čuch na góly má v sebe odjakživa. Portugalský mág exceluje v rôznych futbalových atribútoch. Najmä v schopnosti skórovať a byť v správnom čase na správnom mieste. Práve preto sa stal najväčším hrdinom osemfinálového šlágra.

„Neviem, koľko rokov v rade odohral 60–70 zápasov za sezónu, ale jemu je to jedno. On nezastavuje. Keď príde moment, kedy ho mužstvo potrebuje, nezaváha,“ chválil svojho zverenca Zinedine Zidane.

Zápas PSG - Real Madrid v obrazoch Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Priamy kop Angela Di Maríu končí na múre Realu...

Ronaldo je v 33 rokoch stále líderskou postavou najslávnejšieho futbalového klubu planéty. Na kvalitnú regeneráciu a prípravu má svoj recept. Pre ilustráciu: päťkrát do týždňa trénuje 3–4 hodiny, dodržiava veľmi prísnu diétu, každú noc spí minimálne osem hodín.

„Mám svoju rutinu, ktorá mi pomáha pripraviť sa na konkrétne momenty. Na každý deň môjho života musím byť stopercentne pripravený. Kondičný tréner Realu žartoval, že som psycho. Nikdy v živote nevidel nikoho, kto by v tréningu drel tak ako ja. Keď prídem do posilňovne, s nikým sa nezhováram. Koncentrujem sa na prácu. Život je o tom, aby ste sa stále snažili prekonávať samých seba,“ dodal Ronaldo.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Real Madrid