Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Paríž hľadá identitu. A pokoj v šatni

Na parížskom jagavom smetisku sa do seba pustili dvaja kohúti. Jeden starý, ktorý krúti pod Eiffelovou vežou piatu sezónu. Druhý mladší - najdrahší futbalista, aký kedy behal po svetových ihriskách. Mužstvo nerobia kvalitní hráči, ale skvelý tím.

27.09.2017 08:00
Neymar Foto: ,
Neymar.
debata

Spor Edinsona Cavaniho a Neymara to potvrdzuje. Pred dnešným stretnutím Ligy majstrov s Bayernom Mníchov je medzi hráčmi Parížu Saint Germain stále dusný vzduch.

Takmer lietali päste

Napätá situácia trvá od 17. septembra. Paríž zdolal v domácom ligovom súboji Lyon. Obaja sa hádali najskôr o priamy kop (napokon ho zahrával Neymar) a neskôr o jedenástku (exekútorom bol Cavani).

Ani jeden neuspel a napriek trom bodom bolo v šatni bohatého klubu veľmi horúco. Podľa francúzskeho denníka L'Equipe hroziacu pästnú výmenu medzi horkokrvnými Juhoameričanmi musel riešiť až kapitán Thiago Silva. To, že niečo nie je v poriadku, potvrdil aj tréner Unai Emery.

"Povedal som im, aby si to vyriešili medzi sebou. Ak toho nebudú schopní, zasiahnem ja. Takéto veci sa už nesmú opakovať,“ vravel Emery francúzskym médiám.

Ľady sa pohli a podľa L'Equipe sa Neymar ospravedlnil spoluhráčom. Oleja do ešte nevyhasnutého ohňa však pred niekoľkými dňami prilial prezident klubu Násir Al Chelajfí.

"Ponúkol Cavanimu odmenu jeden milión eur za to, že prenechá jedenástky Neymarovi,” informoval L'Equipe s tým, že 30-ročný zakončovateľ má v zmluve klauzulu o zisku milióna eur v prípade, že sa stane najlepším strelcom ligy. "Uruguajčan to však odmietol. Nezaujímajú ho peniaze, za štyri roky verných služieb si podľa neho zaslúži byť exekútorom pokutových kopov,” dodáva španielsky El País.

Divoká súťaž

Špecifickú príchuť bude mať zápas pre trénera hostí Carla Ancelottiho, ktorý viedol Parížanov v rokoch 2011–2013.

„Cítim vzrušenie, že zavítam do klubu, v ktorom sa od môjho odchodu veľa zmenilo. Na pôsobenie v Paríži mám pekné spomienky. Som rád, že uvidím Park princov, fanúšikov a hráčov, akými sú Thiago Silva, Rabiot, Motta, Verratti či Pastore. Mali sme dobrý vzťah. Dnes je to už veľký klub, akurát si myslím, že po príchode Neymara a Mbappého ešte potrebuje objaviť svoju identitu. Všetko chce čas. Môžete mať veľké ciele, ale Liga majstrov je divoká súťaž, ktorú môže vyhrať hneď niekoľko mužstiev,“ vyhlásil Ancelotti pre Le Figaro.

V šlágri stredajšieho programu je náročné určiť favorita. Štatistiky hovoria v prospech domácich. Nad Bayernom vyhrali v pohárovej Európe štyri zo šiestich zápasov, dvakrát prehrali.

"Po prvý raz nebudem proti Bayernu v roli outsidera. Chceme hrať ofenzívne,” povedal krídelník PSG Julian Draxler.

Prinesie Parížanom útočný futbal prvé veľké víťazstvo nad silným protivníkom v tohtoročnej edícii najlepšej klubovej súťaže?

Program LM (20.45)
A-skupina: CSKA Moskva – Manchester United (Digi Sport 3), FC Bazilej – Benfica Lisabon, B: Anderlecht – Celtic, Paríž St. Germain – Bayern (Jednotka), C: FK Karabach – AS Rím (od 18.00, Digi Sport 4), Atlético Madrid – Chelsea (Digi Sport 4), D: Juventus – Olympiakos Pireus, Sporting Lisabon – FC Barcelona (Digi Sport 5).

debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #Paríž St. Germain #Edinson Cavani