Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Namiesto 3-tisíc ich prišlo až 20-tisíc. Urobili to šikovne, priznal Wenger

Fanúšikovské nepokoje pred začiatkom štvrtkového súboja futbalovej Európskej ligy Arsenal - FC Kolín priniesli štyroch zatknutých. Londýnska polícia informovala o podozrení z narušenia verejného poriadku.

15.09.2017 13:02
Kolín, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Kolína na štadióne Arsenalu.
debata

Stretnutie s pôvodným výkopom o 21.05 h SELČ sa napokon začalo o hodinu neskôr, keďže usporiadatelia vzhľadom na pretlak nemeckých fanúšikov pred štadiónom potrebovali posilniť policajné zložky.

Ulicami Londýna vo štvrtok večer kráčalo až 20 000 Nemcov, hoci oficiálna kvóta lístkov vyčlenených pre hosťujúcu stranu bola 3000. Mnohým Nemcom sa napokon podarilo dostať na štadión aj tak, že sa infiltrovali medzi domácich fans. Aj takúto podobu mal návrat futbalistov Kolína nad Rýnom na európsku scénu po 25 rokoch. Tým druhým bol konečný výsledok 3:1 pre Arsenal.

„Neviem ako sa podarilo fanúšikom hostí dostať až do hľadiska medzi našich, ale urobili to veľmi šikovne,“ uviedol tréner Arsenalu Arséne Wenger na tlačovej konferencii po stretnutí.

Fanúšikovia Kolína v Londýne Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Kolína pred štadiónom Arsenalu.

„Celý problém vznikol z toho, že pred štadiónom a na ňom bolo oveľa viac nemeckých fanúšikov bez vstupenky ako s ňou. Celkom nechápem ako si môžu takto pokaziť prvý futbalový večer v Európe po 25 rokoch. UEFA si zrejme zosumarizuje fakty a potom vyvodí dôsledky,“ dodal Wenger.

Štatistická zaujímavosť prezrádza, že dlhoročný šéf lavičky Arsenalu Wenger má víťaznú skúsenosť už proti 57 klubom s celkového počtu 64, proti ktorým koučoval svoje mužstvo.

Kolínčania sa v Londýne ujali vedenia už v 9. min po presnom zásahu Kolumbijčana Jhona Córdobu, o domáci obrat sa po zmene strán postarali Bosniak Sead Kolašinac, Čiľan Alexis Sánchez a Španiel Hector Bellerín.

debata chyba
Viac na túto tému: #Arséne Wenger #Arsenal Londýn #1. FC Kolín