Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žiadne prekvapenie. Najlepším podľa UEFA je Ronaldo

Ocenenie pre najlepšieho hráča roka podľa Európskej futbalovej únie (UEFA) získal ofenzívny klenot Realu Madrid Cristiano Ronaldo. V užšom finále sa elegantný portugalský zakončovateľ presadil v konkurencii brankárskeho veterána Juventusu Turín Gianluigiho Buffona a argentínskeho loptového virtuóza FC Barcelona Lionela Messiho.

24.08.2017 20:08
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo (Real Madrid) a Lieke Martensová (FC Barcelona) s trofejami pre najlepšieho futbalistu a futbalistku podľa UEFA.
debata

Honor najlepšej futbalistky sa ušiel Holanďanke Lieke Martensovej (Rosengaard, FC Barcelona), ktorá sa výrazne podieľala na nečakanom víťazstve tímu Holandska na majstrovstvách Európy. Zvíťazila v konkurencii Dánky Pernille Harderovej (Linköping, Wolfsburg) a Nemky Dzsenifer Marozsánovej (Lyon). Prestížne ocenenia odovzdali počas štvrtkového slávnostného žrebovania skupinovej fázy Ligy majstrov 2017/2018 v Monaku.

Cristiano Ronaldo (32) je aj najlepším útočníkom Ligy majstrov v sezóne 2016/2017. Aktuálny triumf s Realom Madrid bol už jeho celkovo štvrtým v najprestížnejšej klubovej súťaži na starom kontinente v kariére.

„Je to o ťažkej individuálnej práci, ale aj o skvelej spolupráci v úžasnom tíme, akým je Real Madrid. Milujem zbierať trofeje a dávať góly v Lige majstrov. Veľmi si vážim každé ocenenie. A nová sezóna? Opäť v nej mám iba najvyššie ciele na klubovej, ale aj reprezentačnej úrovni,“ uviedol Cristiano Ronaldo.

Real Madrid a jeho hráči absolútne ovládli galavečer v Monaku. Najlepším obrancom uplynulej sezóny sa stal oporný stĺp defenzívy Realu Madrid Sergio Ramos, ktorý s kráľovským veľkoklubom dobyl svoje tretie víťazstvo v Lige majstrov. Honor najlepšieho stredopoliara sa ušiel jeho tímovému kolegovi Chorvátovi Lukovi Modričovi.

„Je to pre mňa veľká česť a ďalší záväzok. A či je možné vyhrať Ligu majstrov aj do tretice za tri roky? Verím, že áno,“ uviedol Sergio Ramos v priamom prenose Eurosportu. „Verili sme, že môžeme obhájiť víťazstvo v Lige majstrov a v Cardiffe sa nám to napokon aj podarilo. Bol to pre nás v Reale nezabudnuteľný večer,“ skonštatoval Luka Modrič.

Madridský „biely balet“ s 12 titulmi dominuje nielen v historickom súčte triumfov, ale aj v rámci novodobej histórie LM.

Od roku 1993 získal „ušatú trofej“ dovedna šesťkrát (1998, 2000, 2002, 2014, 2016 a 2017), čo sa nepodarilo žiadnemu inému tímu.

debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #Cristiano Ronaldo #Lieke Mertensová