Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zo zlého začiatku môže byť dobrý koniec, verí Stoch. Trénera nesklamal

V piatok prestúpil do Slavie z Fenerbahce Istanbul a s novým tímom stihol len tri tréningy. Napriek tomu slovenský futbalista Miroslav Stoch naskočil pri zranení hviezdnej posily Dannyho do základnej zostavy pražského tímu v úvodnom zápase 4. predkola Ligy majstrov na pôde APOEL-u Nikózia.

16.08.2017 07:56
debata
Miroslav Stoch (vpravo) debutoval v drese... Foto: Reuters, SITA/AP, Philip Soteriou
Cyprus Soccer Champions League Miroslav Stoch (vpravo) debutoval v drese Slavie Praha na ihrisku APOEL-u Nikózia.

Na premiéru nebude spomínať po prehre 0:2 v najlepšom, ale vzhľadom na priebeh zápasu stále verí, že Slavia dvojzápas v odvete otočí.

„S trénerom sme sa bavili už v sobotu. Danny nebol v poriadku. Keby bol, ja som jednoznačne počítal s tým, že začnem na lavičke. Ale dnes nemohol. Tréner povedal, že idem od začiatku. Samozrejme som sa tešil. Ale čo už, možno zlý začiatok a dobrý koniec. Pevne verím, že to tak bude,“ povedal Stoch novinárom.

Jeho nový tím si prehral zápas hneď v úvodných desiatich minútach, keď inkasoval oba góly. „Všetci sme vedeli, že APOEL má z posledných rokov veľmi veľa skúseností a dá sa povedať, že z nášho mužstva ich veľa hráčov nemalo. Možno to bolo aj tým. V takých zápasoch sú začiatky veľmi dôležité. Videli sme to aj dnes, desiata minúta 0:2 a potom už je to ťažké,“ podotkol Stoch.

Približne od 20. minúty sa Pražania oklepali, vo zvyšku duelu boli lepší ako APOEL, ale žiadnu z gólových šancí nepremenili. „Samozrejme som si premiéru za Slaviu predstavoval inak, ten výsledok nie je momentálne dobrý, ale myslím si, že nič nie je stratené. Nezachytili sme začiatok, oni nás za to potrestali. Ale na druhej strane vytvoriť si tri alebo štyri gólové šance na takejto horúcej pôde je dosť,“ upozornil Stoch.

„Síce sme nemali dosť šťastie alebo pokoja v zakončení, ale myslím si, že keď už sme si ich vytvorili, nebojím sa, že by sme si ich nevytvorili aj doma. APOEL má teraz výhodu, ale je to len polčas, takže nemôžeme byť extra sklamaní. Každého to mrzí, chceli sme tu niečo uhrať, ale bohužiaľ za chyby sa trestá. Oni nás potrestali a ja pevne verím, že budúcu stredu ich potrestáme zase my,“ dodal dvadsaťsedemročný stredopoliar.

Na prvý zápas v novom drese predviedol slušný výkon. „Stále si na seba zvykáme. V tréningu sa nedá zistiť toľko vecí o mužstve ako počas stretnutia. Teraz už mám po prvom zápase, môžem zhodnotiť, akým štýlom hrá mužstvo, čo od spoluhráčov môžem očakávať. Verím, že sa do bude len a len zlepšovať. A čo najskôr to bude ideálne,“ dodal.

Šilhavý: Stoch nesklamal

„Súper vstúpil do stretnutia veľmi dobre, rýchlo získal dvojgólové vedenie. Pre nás to bola studená sprcha, nakoľko inkasované góly padli po našich hrubých chybách. Rovnako ako v minulom kole v bieloruskom Borisove sme zaspali úvod zápasu. Neskôr sme sa prebrali a protivníka zatlačili. V druhom polčase sme boli lepší. Utvorili sme si veľké šance, doslova tutovky. Bohužiaľ, vytúžený gól sa nám nepodarilo streliť a domov ideme s výsledkom, ktorý sme nechceli,“ vyhlásil podľa webu isport.cz tréner „zošívaných“ Jaroslav Šihlavý.

Päťdesiatpäťročný rodák z Plzne napriek nepriaznivej situácii verí, že ak jeho mužstvo zlepší efektivitu, v odvete môže zvrátiť vývoj konfrontácie vo svoj prospech a postúpiť do skupinovej fázy LM.

„Verím, že ak podáme výkon z druhého polčasu na Cypre, budeme mať šance a premeníme ich, môžeme to zvládnuť a otočiť to,“ doplnil skúsený kouč, ktorý sa vyjadril aj k premiére Stocha. „Na začiatku sa nemohol dostať k lopte, chodil si po ňu, ale nedostával ju ‚do nohy‘. Postupne sa zlepšoval, predviedol veľmi dobré vedenie lopty. Chýbalo mu však zakončenie, nedostal sa k strele, no nesklamal,“ zhodnotil Šilhavý premiérové vystúpenie účastníka MS 2010 a ME 2016 v novom drese.

Stoch nastúpil na poste, ktorý od začiatku tejto sezóny obhospodaruje skúsený Portugalčan Danny. Niekdajší hráč Zenitu Petrohrad však nemohol nastúpiť pre zranenie.

„Danny je výborný futbalista, a samozrejme, chýbal nám. Na jeho miesto naskočil Miňo Stoch a tiež hral dobre. Myslím si, že ho celkom nahradil,“ skonštatoval kapitán Slavie Milan Škoda. Na zápasovej súpiske pražského mužstva bol aj druhý Slovák Jakub Hromada, do duelu nezasiahol.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slavia Praha #Miroslav Stoch #APOEL Nikózia