Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ak Žilina postúpi, v 3. predkole ju čaká Malmö alebo Skopje

Slovenský futbalový majster MŠK Žilina sa v prípade postupu stretne v 3. predkole Ligy majstrov 2017/2018 s úspešným z dvojice 2. predkola Malmö FF (Švéd.) - Vardar Skopje (Maced.).

14.07.2017 12:22 , aktualizované: 13:58
MŠK Žilina Foto: ,
Futbalisti Žiliny.
debata

Rozhodol o tom piatkový poludňajší žreb vo švajčiarskom Nyone, sídle Európskej futbalovej únie (UEFA). V prvom zápase sa na severe Európy v Malmö zrodila remíza 1:1. Žilinčania na domácom ihrisku prehrali 1:3 s dánskym šampiónom FC Kodaň v stredajšom prvom zápase 2. predkola, odveta je na programe 19. júla o 19.30 h.

„My v prvom rade myslíme na budúcotýždňovú odvetu v Kodani. Musíme nabrať silu, aby sme sa pokúsili uspieť a zvládnuť súboj v dánskej metropole. Koncentrujeme sa na tento zápas,“ uviedol v reakcii na žreb 3. predkola Ligy majstrov tréner MŠK Žilina Adrián Guľa a pokračoval: „Dovolím si však tvrdiť, že náš súper v druhom predkole FC Kodaň je v súčasnosti ťažší protivník ako niekto z vyžrebovanej dvojice na tretie predkolo. Ak by nám to vyšlo a išli cez dánskeho šampióna ďalej, o čo sa budeme veľmi usilovať, je to v podstate jedno, či by sme následne hrali proti Malmö alebo Vardaru Skopje. Šanca na postup by bola značná.“

V súvislosti s úradujúcim švédskym šampiónom je zaujímavé, že vedenie Malmö FF sa začiatkom tohto kalendárneho roka interesovalo o služby obrancu žilinského mužstva Denisa Vavra. Slovenský mládežnícky reprezentant a účastník ME do 21 rokov v Poľsku však na sever Európy neprestúpil, kluby sa nedohodli na výške odstupného – vtedy šlo o sumu na úrovni 1,5 milióna eur.

Dvojica MŠK Žilina – FC Kodaň figurovala počas piatkového žrebu 3. predkola v Nyone medzi nasadenými mužstvami. Prvé zápasy 3. predkola odohrajú v termíne 25. a 26. júla, odvety sa uskutočnia 1. a 2. augusta. Žilina by odohrala prvý duel doma pod Dubňom a odvetu na švédskej alebo macedónskej pôde. Na postupujúcich z 3. predkola ešte čaká pred bránami skupinovej fázy Ligy majstrov dvojzápas play off (15. a 16. augusta, resp. 22. a 23. augusta). Neúspešní z 3. predkola sa presunú do play off Európskej ligy 2017/2018, druhého najprestížnejšieho európskeho pohára klubov.

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Malmö FF #Vardar Skopje