Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Minimálna šanca pred odvetou. Kodaň využila presilovku a zdolala Žilinu 3:1

Domáci futbalisti MŠK Žilina prehrali 1:3 s tímom dánskeho FC Kodaň v stredajšom prvom zápase 2. predkola Ligy majstrov 2017/2018.

12.07.2017 20:10 , aktualizované: 22:30
mšk žilina, fc kodaň, nicolai boilesen, erik... Foto: ,
Zľava: obranca Nicolai Boilesen a obranca Erik Johansson z FC Kodaň dobiehajú litovského útočníka Žiliny Jankauskasa.
debata (2)

Pred budúcotýždňovou odvetou má v konfrontácii slovenského a dánskeho šampióna navrch mužstvo nórskeho trénera Staaleho Solbakkena.

Zverenci Adriána Guľu boli v úvodnej štyridsaťpäťmi­nútovke aktívnejší, odmenou bol pre nich gól Nikolasa Špaleka v 39. min. Po zmene strán a vylúčení Miroslava Káčera Andrija Pavlovič zmazal manko Kodane a neskôr ďalšími dvoma zásahmi otočil výsledok v prospech svojho tímu.

Odveta je na programe v stredu 19. júla o 19.30 h v Kodani. Žreb 3. predkola LM sa uskutoční pred odvetnými súbojmi 2. predkola – v piatok 14. 7. o 12.00 h v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

MŠK Žilina (SR) – FC Kodaň (Dán.) 1:3 (1:0)

  • Góly: 39. Špalek – 68., 73. a 83. A. Pavlovič, ŽK: 35. Káčer, 57. I. Diaz – 51. Kvist, ČK: 61. Káčer (Žilina) po druhej ŽK, rozhodoval: Millot (Fr.), 10 023 divákov
  • Žilina: Mandous – Vallo, Vavro, Králik, Mazáň – Káčer, I. Diaz, Škvarka – Špalek (86. Chvátal), Otubanjo (58. Šejdajev), Jankauskas (72. Polievka)
  • Kodaň: R. Olsen – Högli, E. Johansson, Boilesen, Bengtsson (66. Kusk) – Verbič, Greguš, Kvist, Toutouh (46. Lüftner) – Sotiriou (76. Santander), A. Pavlovič

Žilinčania, hnaní zaplneným hľadiskom, vstúpili do zápasu aktívne. Skóre mohli otvoriť už v 3. min – Jankauskas sa po Vavrovej prihrávke z ľavej strany rútil sám na gólmana Olsena, ten si však s jeho strelou poradil. O šesť minút neskôr Otubanjo zblízka napálil loptu do brvna, jeho pokus však pre ofsajdový verdikt arbitrov zostal mimo štatistík. Po štvrťhodine hry pohrozili aj hostia, Sotiriou hlavičkoval tesne nad žilinskú bránku. V 33. min boli hostia blízko ku gólu, Pavlovičovu strelu spoza šestnástky zastavila žrď. V 39. min sa Žilinčania dočkali úvodného presného zásahu – Jankauskasov center hlavou usmernil do siete Špalek.

Po zmene strán sa hostia usilovali o vyrovnanie, výhodu v poli získali v 61. min po druhej žltej a následne červenej karte pre Káčera – ten si pýtal pokutový kop, no bol potrestaný za simulovanie. Dáni prevahu zužitkovali na dva zásahy Pavloviča v priebehu piatich minút – v 73. min viedli 2:1. Srbský útočník najskôr skóroval strelou z diaľky, následne uspel aj zvnútra šestnástky. V 78. min sa o odpoveď pokúsil domáci kapitán Škvarka, no spoza pokutového územia vypálil nad bránku hostí. V 83. min Pavlovič zavŕšil hetrik presnou hlavičkou.

Hlasy:

Adrián Guľa (tréner Žiliny): „Prvý polčas bol z našej strany výborný, súpera sme zaskočili, išli sme do vedenia. Skúsená Kodaň čakala na svoj okamih a ten jednoznačne prišiel s vylúčením. Hostia získali prevahu, my sme stratili zápas. Po červenej karte sme to zavreli, ale protivník si aj tak upratal ihrisko, utváral si šance a premieňal ich. Výsledok je pre nás krutý, nadobudli sme však dobrú skúsenosť. Teraz to musíme vstrebať, zajtra sa postavíme na nohy, aj do odvety pôjdeme aktívne a so snahou niečo s tým urobiť, odohrať to so cťou a pokúsiť sa o zázrak.“

Ján Greguš (stredopoliar FC Kodaň): „Prvý polčas sme si predstavovali úplne inak, trochu sme si aj zvykali na umelú trávu. Domáci nás dosť prečísľovali najmä na krajoch ihriska, od nás to nebolo dobré v hre bez lopty. Žilina nás prevyšovala, výborne kombinovala. Cez prestávku sme si však v šatni povedali, čo treba zlepšiť, osobne som veril, že sa ako tím zdvihneme. Po červenej karte sme dominovali, prichádzali aj góly. Sme spokojní, že sme to v druhom polčase takto zvládli a dosiahli sme obrat hetrikom Pavloviča.“

2 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #liga majstrov vo futbale #FC Kodaň