Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Isco s loptou tancuje. Na hudbu, ktorú počuje len on

Zdobí ho kreativita. Na ihrisku i mimo neho. Počas zápasu medzi Granadou a Realom Madrid sa z lavičky hosťujúceho tímu z ničoho nič ozval škodoradostný smiech.

11.05.2017 15:30
Isco, Real Madrid Foto: ,
Isco v drese Realu Madrid.
debata

Postaral sa oň Isco s partiou spoluhráčov. Tvorivý stredopoliar si uťahoval z domáceho trénera Tonyho Adamsa.

Čašník, dal by som si kolu

Angličan sa prechádzal pred striedačkou odetý v slušivom obleku, s viazankou i vestou. Tak trochu pripomínal zamestnanca reštaurácie. Španielsky reprezentant neváhal a zakričal: „Hej, čašník, dal by som si kolu.“

Na dobrú náladu mal dôvod. Real zvíťazil 4:0 a urobil ďalší krok k majstrovskému titulu. Isco sa usmieval od ucha k uchu aj v stredu večer. Zverenci Zinedina Zidana postúpili do finále Ligy majstrov. Na ihrisku Atlética síce prehrali 1:2, no v prvom zápase zvíťazili jednoznačne 3:0 a od úspešnej obhajoby najcennejšej klubovej trofeje ich delí posledný krok.

K postupu ich posunul práve Isco. Atlético totiž po štvrťhodine hry viedlo 2:0 a zdalo sa, že favorita ešte potrápi. Lenže potom predviedol skvelú akciu Karim Benzema, ktorý obišiel trojicu brániacich hráčov. Na jej konci zdvíhal nad hlavu ruky skórujúci Isco – najlepší hráč zápasu.

„Myslím si, že ten chlapec má čosi zo mňa. Je to brilantný technik,“ chválil 25-ročného stredopoliara Zidane.

Tréner Realu taktiež kedysi vynikal na ihrisku najmä vďaka nápadom, ktoré sa mu rodili v hlave. Isco mu je v tomto podobný. Keď to mužstvo najviac potrebuje, vymyslí výnimočnú prihrávku, je v správnom čase na správnom mieste. Podržať loptu pre neho nie je problém. Narába ňou s ľahkosťou, akoby bezstarostne. Hru vie zrýchliť i upokojiť. Do hry Realu nenásilne vtláča vlastný štýl.

Dieťa milujúce futbal

Napokon, španielsky denník AS vypočítal, že v ostatných štrnástich zápasoch Realu sa podieľal na dvanástich góloch.

„Real bol v náročnej situácii. Potom sa však začali diať veľké veci. Isco sa roztancoval. Na hudbu, ktorú počul iba on. Odrazu bol všade. Chvíľu bol z neho ľavý, potom pravý stredopoliar. Vzápätí sa vžil do úlohy útočníka. Publiku ponúkol tvár dieťaťa, ktoré miluje futbal,“ napísal pre ESPN Graham Hunter, expert na španielsky futbal.

Absolútne vystihol Iscovo poňatie hry. Dvojnásobný víťaz Ligy majstrov prekryl aj umenie nevýrazného Cristiana Ronalda. „Zakaždým, keď vkročím na ihrisko, túžim po jedinom: aby som mal na nohe loptu,“ vyhlásil Isco.

V stredu večer si ju užil dosýta. Ak mu dopraje toľko priestoru vo finále (3. júna v Cardiffe) aj Juventus Turín, bude Real o čosi bližšie k tomu, aby sa stal prvým úspešným obhajcom trofeje v novodobých dejinách Ligy majstrov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov vo futbale