Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Simeone sa nevzdáva. Má šťastného žolíka

Blíži sa rozlúčka, ktorú už nemožno oddialiť. Bude smutná či senzačná? Slávny štadión Vicenteho Calderóna prežil mnohé: za polstoročie (dostavali ho v roku 1966) hostil štrnásť finálových zápasov Španielskeho pohára.

10.05.2017 13:00
Cristiano Ronaldo, Real Madrid, Koke, Atlético... Foto: ,
Koke sa snaží zastaviť Cristiana Ronalda.
debata

Bol dejiskom trojice zápasov na majstrovstvách sveta v roku 1982. V aréne s kapacitou pre viac ako 50-tisíc divákov sa udomácnilo Atlético Madrid.

Jeho futbalisti si v pohárovej Európe kopnú do lopty na starom štadióne naposledy (od budúcej sezóny sa presťahujú do nového 67-tisícového stánku). Ich súperom bude v semifinálovej odvete Ligy majstrov mestský rival – Real Madrid. Z ihriska súpera si priniesli nečakane jednoznačnú prehru – 0:3.

„Čaká nás mimoriadne náročný zápas. Mnohí si myslia, že už sme sa vzdali. Tvrdia, že obrat je nemožný. Nie však pre nás. My sme Atlético, sme pripravení bojovať,“ burcuje svojich zverencov Diego Simeone.

Výnimočný motivátor, jeden z najuznávanejších trénerov planéty a symbol silných emotívnych prejavov sa za žiadnych okolností nevzdáva. Ani v situácii, ktorá sa zdá na prvý pohľad neriešiteľná.

„Keď som po zápase na Santiago Bernábeu prišiel do šatne, povedal som chlapcom, že to budú mať náročné. Aj oni vedia, že čelia najlepšiemu tímu sveta, ktorý pravidelne skóruje v každom zápase. Lenže nás ženie vpred viera a fakt, že hráme doma. Fanúšikov nesmieme sklamať, na ihrisku musíme nechať všetko,“ hovorí 47-ročný Argentínčan.

Na lavičke Atlética sedí už šesť rokov. Za ten čas priniesol do klubovej vitríny päticu trofejí. Vyhral španielsku ligu, pohár i superpohár, Európsku ligu a európsky Superpohár. Tej najcennejšej odmeny sa však dosiaľ nedočkal. Hoci k triumfu v Lige majstrov bol dva razy nesmierne blízko. Zakaždým sa však musel vo finále skloniť pred Realom.

Podobný pocit už zažiť nechce. „Viete, nie každý mojim slovám verí. Keby som si však naozaj nemyslel, že môžeme postúpiť, nehovoril by som o tom. V našich silách je Real zdolať a vyradiť ho,“ tvrdí Simeone.

Okrem streleckej hviezdy Antoina Griezmanna by sa mohol spoliehať aj na šťastného žolíka. Štatistici prišli na to, že ním je stredopoliar Saúl Niguéz. Mladý (22 rokov) španielsky reprezentant pôsobí v Atléticu tretiu sezónu. Dosiaľ strelil v jeho drese 21 gólov. Zakaždým, keď skóruje, Atlético neprehrá – platí bez výnimky.

V stredu večer bude Atlético potrebovať na postup minimálne tri góly. Veriť v ne budú desaťtisíce fanúšikov na staručkom štadióne. Ten sa bude pod náporom hlasiviek a tradične skvelej atmosféry otriasať v základoch.

Zažije i rozlúčkovú vlnu radosti?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #atlético madrid