Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Možné je všetko. Monaco verí v rýchly gól

Pokúsia sa o to, čo sa dosiaľ nikomu nepodarilo. Len dva razy v histórii Ligy majstrov sa stalo, že vo vyraďovacej fáze sa z postupu tešil tím, ktorý v úvodnom zápase doma prehral.

09.05.2017 10:00
Leonardo Jardim Foto: ,
Kouč AS Monaco Leonardo Jardim.
debata

V roku 1996 sa zaskvel Ajax Amsterdam, ktorý uspel v semifinále s Panathinaikosom Atény (0:1, 3:0). Pred šiestimi sezónami sa postarali o prekvapenie v osemfinálovom súboji s Bayernom Mníchov futbalisti Interu Miláno (0:1, 3:2).

Holandský i taliansky veľkoklub zmazal na súperovej pôde jednogólové manko. Ešte náročnejšia úloha čaká večer na AS Monaco. Francúzsky zástupca prehral pred týždňom s Juventusom Turín na svojom trávniku o dva góly – 0:2. Ak chce postúpiť do cardiffského finále, musí sa postarať o obrovskú senzáciu.

„Verím, že moji hráči zostanú sústredení, nájdu v sebe dostatok viery a predvedú kvalitný výkon. Ak by sme na začiatku stretnutia strelili gól, možné by bolo všetko. Napokon, nechajme sa prekvapiť,“ vraví pred úvodným výkopom Leonardo Jardim, tréner Monaca.

Slová portugalského experta vyznievajú zrejme až príliš optimisticky. Najmä vzhľadom k tomu, že Juventus sa pýši skvelou obranou. V Lige majstrov neinkasoval gól už 621 minút (šesť zápasov v rade).

Monaco sa však opiera o výnimočný útok. V tejto sezóne odohral líder francúzskej ligy 55 zápasov. Nastrieľal v nich 139 gólov. Tri a viac presných zásahov zaznamenali hráči Monaca v 25 dueloch. Rovnako, ako počas uplynulého víkendu, keď zvíťazili v ligovom súboji na ihrisku Nancy 3:0.

„Sme vo výbornej pozícii. Mužstvo Monaca sa však pýši ohromným talentom. Myslieť si, že už máme finále isté, by bolo obrovskou chybou. Chceme vyhrať aj druhé semifinále,“ upozorňuje Massimiliano Allegri, šéf lavičky Juventusu.

Taliansky šampión robí pre úspech v Lige majstrov všetko. V lige nenastúpil na mestské derby s FC Turín v najsilnejšej zostave. Zrejme aj preto uhral len remízu 1:1.

Utorkový program (20.45)
Semifinále, odveta: Juventus Turín – AS Monaco – prvý zápas 2:0 (priamy prenos na Digi Sport 4 a ČT Sport).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #AS Monako