Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Môžu vyhrať celú LM, chváli Juventus Piqué. Barce pred El Clásicom verí

Obranca Barcelony Gerard Piqué uznal, že Juventus Turín zaslúžene postúpil do semifinále Ligy majstrov.

20.04.2017 14:23
Gerard Piqué Foto: ,
Bezradný obranca Barcelony Gerard Piqué v zápase proti Juventusu.
debata

Turínsky tím, ktorý po domácej výhre 3:0 v stredajšej odvete štvrťfinále remizoval 0:0, podľa tridsaťročného futbalistu môže celú elitnú súťaž ovládnuť.

„Sú skvelým mužstvom. Celkovo boli lepší ako my a zaslúžili si postúpiť do semifinále. Prajem im to najlepšie, pretože môžu celú Ligu majstrov vyhrať,“ povedal novinárom Piqué.

Ocenil pevnú defenzívu Juventusu, ktorá pustila Barcelonu aj na štadióne Nou Camp do minima šancí a v LM neinkasovala už 531 minút. „Sú to Taliani. Vedia dobre brániť a na túto oblasť sú experti. Prišli k nám hrať svoj futbal a zvládli to veľmi dobre,“ ocenil súpera reprezentačný stopér.

„Barca“ sa v stredu ani nepriblížila tomu, aby zopakovala historický obrat v osemfinále, keď debakel 0:4 z ihriska Paríža St. Germain doma napravila senzačnou výhrou 6:1.

„Bolo hrozne ťažké otočiť prvý výsledok. Mali sme niekoľko príležitostí, ale nedokázali sme z nich vyťažiť góly. Ako čas plynul, šance na splnenie nášho cieľa sa znižovali,“ konštatoval Piqué.

Barcelonu v nedeľu čaká ďalšie ťažké stretnutie na ihrisku Realu Madrid, ktorý v Lige majstrov naopak postúpil do semifinále. Katalánci na úhlavného rivala strácajú tri body a líder španielskej ligy má ešte zápas k dobru. „Ideme tam s cieľom zabojovať o víťazstvo. V posledných rokoch sa nám v Madride darilo, a hoci nie sme v najlepšej forme, môžeme Real zdolať,“ upozornil Piqué.

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #fc barcelona #Gerard Piqué