Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Banda kamarátov to dokázala. Neuveriteľná sezóna, znie z Monaka

Futbalisti AS Monako po Manchestri City vypoklonkovali z Ligy majstrov ďalšie veľké meno.

20.04.2017 10:51
Monako, radosť Foto: ,
Futbalisti Monaka oslavujú postup do semifinále Ligy majstrov.
debata

„Kniežatá“ si v stredajšej odvete štvrťfinále poradili s Borussiou Dortmund 3:1 a keďže minulý týždeň na vestfálskej pôde triumfovali 3:2, môžu oslavovať prvú účasť v semifinále LM od sezóny 2003/2004. Vtedy to Monako dotiahlo až do finále, kde nestačilo na FC Porto (0:3).

„Celé mužstvo zahralo na vysokej úrovni, som spokojný s výkonom všetkých hráčov. Kluby z Francúzska sa v LM nezvyknú prebojovať tak ďaleko, snažíme sa reprezentovať celú krajinu,“ vyhlásil podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA) tréner Monačanov Leonardo Jardim.

Kľúč od dortmundskej bránky našiel rovnako ako v prvom stretnutí v Nemecku 18-ročný tínedžer Kylian Mbappé, ktorý už v 3. min doťukol do siete vyrazenú strelu obrancu Benjamina Mendyho. Mladý útočník zaznamenal v siedmom vystúpení v LM už svoj piaty presný zásah, všetky dosiahol v tohtoročnej vyraďovacej fáze.

„Je to neuveriteľná sezóna. Sme banda kamarátov, ktorí majú na ihrisku radosť jeden z druhého. Sme veľmi spokojní a dúfame, že sa nám naďalej bude takto dariť. Snažíme sa nepripúšťať si tlak a hráme náš útočný futbal. Čo viac si môžeme želať ako byť v semifinále? Myslím si, že sa pokojne môžeme prebojovať až do finále. Z piatich gólov, ktoré som v tejto súťaži strelil, sa mi najviac páčil ten druhý z trávnika Dortmundu,“ vyhlásila vychádzajúca hviezdička, na ktorej zásah nadviazal v 17. min presnou hlavičkou kapitán „kniežat“ Radamel Falcao. V 48. min sa aj na opačnej strane presadil „muž s páskou na rukáve“ Marco Reus a vykresal nádej pre Borussiu, no triumf Monaka potvrdil v 81. min iba niekoľko sekúnd po príchode na ihrisko striedajúci Valére Germain.

zväčšiť Futbalisti Monaka oslavujú postup do semifinále... Foto: Reuters, Eric Gaillard
Monako, radosť Futbalisti Monaka oslavujú postup do semifinále Ligy majstrov.

„Ak sa na to pozriem celkovo, zaslúžili sme si postúpiť. Vedeli sme, že Borussia má silný tím. Vyhrali sme nad ňou v oboch stretnutiach, je to fantastické pre celý klub a všetkých mladých hráčov v ňom. Uvedomujeme si, že sme postupom do semifinále dosiahli niečo výnimočné. Nezamýšľam sa nad tým, proti komu nastúpime v semifinále. Sú to traja silní súperi,“ povedal podľa webu UEFA.com stredopoliar Monaka Tiémoué Bakayoko.

Trénera hostí Thomasa Tuchela mrzelo, že jeho zverenci urobili na ihrisku mnoho elementárnych chýb. „Začali sme dobre a podnikli jeden aleba dva nebezpečné útoky, ale potom sme dostali nešťastný gól, ktorý nabúral našu sebadôveru. Urobili sme príliš veľa chýb v pozičnej hre a dopustili sa množstva nepresných prihrávok. Náš výkon nebol dostatočne dobrý,“ vyhlásil 43-ročný rodák z Krumbachu.

„Vlastnými chybami sme Monaku pomohli k prvým dvom gólom a sami sme si to skomplikovali. Po prestávke sme sa pokúsili vrátiť do zápasu a myslím si, že sme vtedy hrali celkom dobre, ale po treťom zásahu domácich bolo po všetkom. Prvý gól ide na môj vrub, mal som loptu vyboxovať, aby letela ďalej od bránky,“ sypal si popol na hlavu švajčiarsky brankár BVB Roman Bürki.

„Nezačali sme dobre, nedarilo sa nám napádať domácich hráčov, a tak sme pomerne skoro prehrávali 0:2. Stále by sme však neboli mimo hry, keby sme strelili tri góly. Na začiatku druhého polčasu sme sa k jednému dopracovali, ale, žiaľ, ďalšie už neprišli,“ smútil dortmundský záložník Marco Reus.

Semifinálový žreb LM je na programe v piatok 21. apríla vo švajčiarskom Nyone. Žiadny z tímov nebude nasadený, v semifinále sa môžu stretnúť aj mužstvá z rovnakej krajiny.

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Monaco #Borrusia Dortmund