Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Barcelona nevyliezla na turínsku horu. Bonucci: V semifinále si nás nik neželá

Španielsky futbalový klub FC Barcelona sa druhý rok po sebe rozlúčil s Ligou majstrov už vo štvrťfinále.

20.04.2017 09:21
Leonardo Bonucci, Andrea Barzagli Foto: ,
Leonardo Bonucci (vľavo) a Andrea Barzagli oslavujú postup Juventusu do semifinále Ligy majstrov.
debata (1)

„Blaugranas“ v stredajšej odvete tejto fázy uhrali bezgólovú remízu v súboji s Juventusom Turín a keďže minulý týždeň prehrali v Taliansku rozdielom triedy 0:3, medzi najlepšie kontinentálne kvarteto postúpila „stará dáma“.

Obranca katalánskeho klubu Gerard Piqué po skončení duelu priznal, že do semifinále sa kvalifikoval lepší tím. „Juventus je skvelé mužstvo a celkovo si myslím, že si zaslúžil postúpiť. Hráči súpera boli lepší. Snažili sme sa hrať svoju hru a utvoriť si šance, ale hora, ktorú sme museli zdolať, bola s pribúdajúcim časom väčšia a väčšia. Taliani sú špecialisti v bránení. Vedia, ako to robiť a hrať svoj vlastný futbal. V nedeľu je pred nami ďalšia výzva – Real Madrid. Napriek nie najlepšej forme pôjdeme na Bernabéu s cieľom zvíťaziť,“ skonštatoval 30-ročný stopér pre oficiálnu stránku FCB.

Barcelončania sa v dueli prezentovali 19 streleckými pokusmi, no medzi tri žrde smeroval iba jediný. Aktívna hra Juventusu nútila domácich hráčov zakončovať prevažne z väčších vzdialeností, čo neviedlo k úspechu.

Barcelona mohla v stredu vyrovnať rekord súťaže v počte víťazstiev na domácom ihrisku za sebou. Maximum v podobe 16 víťazných duelov v sérii naďalej drží Bayern Mníchov. „Naše vypadnutie vo štvrťfinále spôsobil veľmi zlý prvý zápas v Turíne. V odvete sa Juventus nezavrel vzadu. Obidve mužstvá sa snažili hrať útočne, pre to naše to bola nutnosť. Vzhľadom na prístup mojich hráčov aj fanúšikov na štadióne si myslím, že férovejšie by bolo, keby sme zvíťazili,“ myslí si tréner Kataláncov Luis Enrique.

Juventus neinkasoval v LM už 531 minút. Posledný, kto prekonal hradby Turínčanov, bol ešte 22. novembra minulého roka v súboji skupinovej fázy Sevillčan Nicolás Pareja. „Blahoželám mojim chlapcom za všetko, čo v tejto sezóne dokázali. Je to krok vpred, proti špičkovému mužstvu sme si postup zaslúžili. V odvete sme hrali veľmi dobre v obrane, menej už v útoku, kde sme mohli vyťažiť viac. Nedotiahli sme niektoré sľubné protiútoky, kde možno chýbali jednoduchšie prihrávky. Neslýchané – Barcelona vo dvoch zápasoch nestrelila ani gól. Bol to rozhodujúci krok na ceste do Cardiffu,“ vyhlásil podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA) tréner Juventusu Massimiliano Allegri.

„Vedeli sme, že Barcelona bude v druhom zápase veľa riskovať. Upchali sme však všetky medzery. Strelili sme tri góly v prvom dueli a v odvete žiaden neinkasovali. Svedčí to o tom, že sme skvelé mužstvo. Teraz musíme urobiť ďalší krok ku cardiffskému finále. Myslím si, že si nás v semifinále neželá ani jeden z možných súperov,“ skonštatoval stopér Leonardo Bonucci, skala v defenzíve „Bianconeri“.

Juventus a Barcelona sa na európskej pohárovej scéne stretli jedenásťkrát. Pred dvoma rokmi nastúpili proti sebe v berlínskom finále LM, v ktorom „Blaugranas“ zvíťazili 3:1 a získali 5. titul kontinentálneho klubového šampióna. V sezóne 2002/2003 súperili „Juve“ a „Barca“ o postup do semifinále LM. Turínčania doma remizovali 1:1 a v druhom zápase na španielskej pôde triumfovali 2:1 po predĺžení.

„Sme veľmi spokojní s našim výkonom. Keď nám vyžrebovali Barcelonu, všetci v tíme sme sa zhodli, že tohto súpera sme si želali najmenej. V tejto chvíli nevidím v LM žiadneho favorita, všetky štyri tímy majú rovnakú šancu dostať sa do finále. Uvidíme, komu sa to podarí,“ skonštatoval Argentínčan Paulo Dybala, dvojgólový hrdina minulotýždňového prvého stretnutia pod Alpami. Štvrťfinále s Barcelonou bolo pre Juventus 17. európske, ďalej dokázal postúpiť až 12-krát. Nestarnúci brankár „Juve“ Gianluigi Buffon neinkasoval v súbojoch s úradujúcim španielskym šampiónom ani raz. Na konte má už 46 čistých štítov v Lige majstrov. Viac ako 39-ročný gólman ich nazbierali iba Iker Casillas (54), Edwin van der Sar (50) a Petr Čech (47).

„Prekonanie Barcelony je nádhernou ukážkou víťazného charakteru nášho mužstva. Podľa môjho názoru sme prešli cez najsilnejší tím na svete. Vedeli sme, že Barcelona bude chcieť zvrátiť toto štvrťfinále, no nemysleli sme si, že proti nám nestrelí ani jeden gól,“ vyhlásil Buffon podľa denníka Mundo Deportivo. Majster sveta z roku 2006 priznal, že by sa v semifinále rád vyhol Atléticu Madrid. Dôvodom je jeho situácia v španielskej La Lige, kde už nemôže prehovoriť do boja o majstrovskú trofej. „AS Monako a Real Madrid sú ešte v hre o titul vo svojich domácich súťažiach, na rozdiel od Atlética musia isť stále naplno,“ myslí si Buffon.

Semifinálový žreb LM je na programe v piatok 21. apríla vo švajčiarskom Nyone. Žiadny z tímov nebude nasadený, v semifinále sa môžu stretnúť aj mužstvá z rovnakej krajiny

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #fc barcelona