Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ancelotti bol vždy proti videu, teraz zmenil názor: Je to jednoducho nutné

Tréner Bayernu Mníchov Carlo Ancelotti bol dlhé roky odporcom zavedenia videa vo futbale, po vyradení v utorkovej odvete štvrťfinále Ligy majstrov na pôde Realu Madrid ale zmenil názor.

19.04.2017 18:40
Carlo Ancelotti Foto: ,
Carlo Ancelotti.
debata (1)

Taliansky kouč sa hneval, že jeho celok inkasoval dva góly od Cristiana Ronalda z neodmávaného ofsajdu a nesúhlasil s prísnym vylúčením Artura Vidala z 84. minúty, ktoré prakticky rozhodlo zápas. Bayern v desiatich neudržal vedenie 2:1, prehral 2:4 po predĺžení a po domácej porážke 1:2 vypadol.

„Zaslúžili sme si viac, výroky rozhodcu nás veľmi bolia. Viem, že vo futbale sa to niekedy stáva, ale toto bola hotová celá séria vážnych chýb. Druhá žltá karta pre Artura nemala byť udelená a Ronaldo dal dva góly z ofsajdu. Keď sme šli do zápasu, počítali sme so všetkým – len nie s rozhodcom. Je to škoda, pretože inak to bol perfektný duel,“ povedal po zápase Ancelotti.

Bayern viedol od 53. minúty, kedy premenil penaltu za zákrok na Arjena Robbena Robert Lewandowski. Ronaldo v 76. minúte vyrovnal, ale Sergio Ramos si dal vlastný gól a hostia dotiahli stratu z domáceho duelu.

Lenže potom dostal Vidal druhú žltú kartu a Bayern rovnako ako pred týždňom doma dohrával v desiatich. „Postupový“ gól na 2:2 po tom v 105. minúte strelil Ronaldo z metrového ofsajdu, v ktorom bol zrejme aj pri treťom góle.

„Nemôžete rozhodnúť o postupe do semifinále Ligy majstrov takýmto spôsobom. Hovoril som po zápase s (trénerom Realu Zinedine) Zidanom a ten súhlasil, že výkon rozhodcov bol zlý. Nemyslím si, že Real by mal nejaký vplyv na rozhodcov. Proste dnes pískali zle,“ povedal na adresu maďarských rozhodcov na čele s Viktorom Kassaiom 57-ročný Ancelotti, ktorý v roku 2014 doviedol Real k prvenstvu v Lige majstrov.

„Nikdy som nebol priaznivcom videa vo futbale, ale teraz musím priznať, že je to nutné. Na tejto úrovni by sa toto nemalo diať. Verím, že moderné technológie budú rozhodcom pomáhať čo najskôr,“ dodal bývalý tréner Juventusu Turín, AC Miláno alebo Chelsea.

Hráči Bayernu zašli v kritike rozhodcov ešte ďalej. „Keď sa stretnú dva takto veľké tímy, tak sa taká lúpež jednoducho nesmie stať. To nie je o zavedení videa, musí to pískať kvalitný rozhodca,“ podotkol vylúčený Vidal. „Bola to skvelá reklama na futbal a potom to rozhodne niekto s píšťalkou,“ uviedol nahnevaný Robben.

Kouč Realu Zidane pripustil, že súperove pocity úplne chápe. „Otázka rozhodcov je zložitá. Nechcel by som sa púšťať do toho, či boli s nami alebo proti nám. Chápem hnev Bayernu, ale myslím, že sme dali v dvojzápase šesť gólov, čo znamená, že sme postúpili zaslúžene. Bol to najlepší súper v sezóne,“ povedal Zidane.

Ocenil hlavne Ronalda, ktorý utorkovým hetrikom dosiahol ako prvý na métu 100 gólov v Lige majstrov. Navyše strelil aj oba góly v Mníchove. „Vo veľkých chvíľach vždy príde na rad Ronaldo. Dal päť gólov, čo k tomu dodať?“ konštatoval Zidane.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Carlo Ancelotti