Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronalda zatienil muž s neobmedzenou energiou

Keď raz na neho pískali fanúšikovia v Záhrebe, reagoval svojsky. Trochu arogantne, namyslene. „Ľudia sa tak správali preto, že vyzerám dobre. Navyše, som bohatý a taktiež skvelý futbalista," vravel.

19.04.2017 14:36
debata
zväčšiť Gólová oslava Marcela a autora hetriku... Foto: Reuters, Susana Vera
Marcelo, Cristiano Ronaldo Gólová oslava Marcela a autora hetriku Cristiana Ronalda.

Piskot si viac neprajem

Cristiano Ronaldo znáša kritiku veľmi ťažko. Najlepší futbalista planéty je zvyknutý skôr na chválospevy, uznanlivý potlesk, nekončiaci obdiv. Miluje, keď mu fanúšikovia ležia pri nohách. No nie vždy to tak je. Portugalčana vníma svet ako futbalového Supermana, Spidermana či Batmana. Ako superhrdinu. Priaznivcom Realu Madrid nestačí, keď strelí gól. Očakávajú od neho oveľa viac (v porovnaní s ostatnými hráčmi). Keď Ronaldo nehrá dobre, neváhajú a na najlepšieho futbalistu planéty pískajú.

Tak ako neraz v tejto sezóne. Štvornásobný držiteľ Zlatej lopty totiž nepredvádza výkony, akými si v minulých rokoch získal milióny obdivovateľov po celom svete. Svedčí o tom aj štatistika. Zatiaľ čo v predošlých šiestich sezónach zakaždým prekročil päťdesiatgólovú hranicu (spolu vo všetkých súťažiach), v aktuálnej sa k nej zrejme nepriblíži (na konte má 31 presných zásahov). Navyše, Ronalda netrápi len slabšia gólová potencia, ale aj herný prejav. Je nevýrazný, neviditeľný. A to nároční prívrženci najslávnejšieho klubu sveta nestrpia. Pred štvrťfinálovou odvetou Ligy majstrov s Bayernom Mníchov niektorí z nich na 32-ročného útočníka pískali, posmievali sa mu.

„Nechcem, aby boli fanúšikovia ticho. Nechcem však, aby na mňa pískali. Neprajem si, aby sa také niečo opakovalo," rázne vyzval nespokojných fanúšikov.

Búrku tlmil Marcelo

V tých chvíľach mal už v rukách všetky tromfy. V dvojzápase s nemeckým gigantom zažiaril. V odvete strelil hetrik, v úvodnom meraní síl skóroval dva razy. Zo šiestich gólov Realu svieti jeho meno pri piatich. Najmä vďaka nemu zvíťazil Real v utorok 4:2 po predĺžení a postúpil do semifinále.

Znovu sa vtesnal do úlohy, ktorá mu pristane najviac – hrdinu. Nič na tom nezmenil ani fakt, že dva z troch gólov strelil z ofsajdovej pozície. Ani to, že sa nevyhol fázam, počas ktorých sa výrazne trápil. Napokon, aj napriek hetriku mu anglický denník The Mirror nenalepil na chrbát vizitku najlepšieho hráča. Futbalovi experti ho ohodnotili 8 bodmi z 10. O jeden viac získal krajný obranca Marcelo.

„Viackrát sa zachoval sebecky, zahodil niekoľko ďalších šancí. Zaznamenal však hetrik, to sa počíta," napísali novinári z The Mirror. „V historických knihách si o niekoľko rokov prečítate predovšetkým o Ronaldovom hetriku, no toto bol Marcelov večer. Vynikal neobmedzenou energiou, obrannou spoľahlivosťou. Keď mníchovská búrka zosilnela, bol to on, kto sa jej postavil na odpor," pridal sa španielsky denník Marca.

Brazílsky bek sa postaral o najkrajšiu akciu zápasu. Prešiel cez štvoricu brániacich hráčov, ocitol sa osamotený pred brankárom Manuelom Neuerom, no namiesto zakončenia zvolil prihrávku. Na skórujúceho Ronalda.

Práve týmto presným zásahom zavŕšil rodák z Madeiry hetrik. A v Lige majstrov – ako prvý hráč histórie – prekročil stogólovú hranicu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Real Madrid #Marcelo