Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Ronaldo si pred stým gólom vypočul piskot, Neuer dohrával so zlomeninou

Útočník Cristiano Ronaldo bol v siedmom nebi z toho, že v utorkovej odvete štvrťfinále Ligy majstrov proti Bayernu Mníchov zariadil futbalistom Realu Madrid hetrikom postup a ako prvý hráč v histórii dal v súťaži 100 gólov.

19.04.2017 11:14 , aktualizované: 14:26
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo.
debata (1)

Mrzelo ho však, že si ešte pred svojím gólovým predstavením musel vypočuť piskot vlastných fanúšikov.

Preto oslavoval prvý zásah s prstom na perách, akoby chcel priaznivcov utíšiť. „Žiadal som fanúšikov, nech na mňa nepískajú. Vždy sa snažím odviesť maximum, pomáham Realu. Rozhodne som im tým nechcel odkázať, nech sú ticho, to nikdy. Dúfam, že už sa to nebude opakovať,“ povedal Ronaldo po výhre 4:2 po predĺžení.

Real si priviezol z Mníchova náskok 2:1, ale Bayern ho v 78. minúte zmazal. V tom čase už mal Ronaldo na konte jeden gól a ďalšie dva pridal v predĺžení, hoci oba pravdepodobne padli z ofsajdu. Portugalský kanonier navyše strelil obidva góly Realu pred týždňom, takže dvojzápas prakticky sám rozhodol piatimi zásahmi. Pritom pred štvrťfinále naposledy skóroval v Lige majstrov v septembri.

„Ako som už hovoril po prvom zápase, snažím sa, aby moja forma ku koncu sezóny gradovala. S tým som trochu bojoval posledné tri-štyri roky, pretože som odohral každú minútu. Teraz sa cítim veľmi dobre a tím hrá výborne,“ povedal držiteľ Zlatej lopty.

„A čo týka mojich gólových limitov, jednoducho sa vždy snažím hrať najlepšie, ako viem. Mal som šťastie, že som dal tri dôležité góly a som teraz v siedmom nebi,“ dodal tridsaťdvaročný kanonier.

„Cristiano opäť ukázal, že v kľúčových momentoch je tu a rozhoduje zápasy. Som rád, že ho mám v tíme. Možno že po dnešku už na neho nebudú pískať, ale toto je Madrid a také veci sa tu občas dejú. On to vie a musí zostať pokojný,“ podotkol tréner Realu Zinedine Zidane.

Hoci Bayern sa po zápase sťažoval na výkon maďarských rozhodcov na čele s Viktorom Kassaiom, Ronaldo považoval postup Realu za úplne zaslúžený. „Madrid bol lepší, to je bez debát. Bayern ukázal, že je excelentným tímom, ale Real je Real. Nie je ľahké dať Bayernu šesť gólov, takže sme zaslúženým víťazom,“ konštatoval Ronaldo. „Sme na ceste za dosiahnutím svojich cieľov. Sme v semifinále, vedieme španielsku ligu. Mám z toho veľkú radosť,“ dodal.

Brankár Bayernu Manuel Neuer dochytal utorňajší zápas so zlomenou nohou.Tridsať­jedenročnému rodákovi z Gelsenkirchenu hrozí, že si vo zvyšnom priebehu sezóny už nezahrá. Ako referuje twitterové konto bavorského klubu, Neuer utrpel zranenie na ľavej nohe v priebehu stretnutia a bližšie informácie ohľadom jeho zdravotného stavu budú známe po vyšetreniach v Mníchove. „Manuel Neuer sa ťažko zranil, bude chýbať osem týždňov,“ citoval web kicker.de predsedu predstavenstva Bayernu Karla-Heinza Rummeniggeho.

Brankár nemeckej futbalovej reprezentácie nedávno absolvoval operáciu zraneného ľavého chodidla, pre ktorú bola ohrozená jeho účasť v minulotýždňovom prvom dueli štvrťfinále LM.

Utorňajší odvetný štvrťfinálový zápas futbalovej Ligy majstrov rozhodne fanúšikov nenudil. Okrem šiestich gólov, jednej červenej karty či niekoľkých zaváhaní maďarských rozhodcov v neprospech oboch tímov si mohli vychutnať veľký počet streleckých pokusov. Podľa portálu denníka L'Equipe aktéri na trávniku dohromady vyslali až 50 striel, čo je na scéne milionárskej súťaže najviac od finále LM v roku 2012 medzi Bayernom Mníchov a FC Chelsea – vtedy sa hráči prezentovali 52 streleckými pokusmi.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Bayern Mníchov #Real Madrid #Manuel Neuer