Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Tréner Realu Zidane: Rozhodcovia? Chápem, prečo je Bayern naštvaný

Španielsky futbalový klub Real Madrid si siedmy rok po sebe zahrá v semifinále Ligy majstrov. Rozhodol o tom utorňajší odvetný duel štvrťfinálovej fázy, ktorom "biely balet" zvíťazil nad Bayernom Mníchov 4:2 po predĺžení.

19.04.2017 08:48
Zinedine Zidane Foto: ,
Zinedine Zidane, nový tréner Realu Madrid.
debata (2)

Madridčania po deväťdesiatich minútach prehrávali doma s Bavormi 1:2 a keďže rovnakým výsledkom sa v prospech hostí skončil aj minulotýždňový prvý diel súboja gigantov v Mníchove, rozhodnúť musela až pridaná tridsaťminútovka. V nej už obhajca trofeje jednoznačne prevýšil nemeckého súpera, uštedril mu tri gólové rany a mohol oslavovať prienik medzi najlepšie európske kvarteto.

„Los Blancos“ sa môžu stať prvým mužstvom, ktorému sa v novodobej histórii LM (od roku 1992, pozn.) podarí obhájiť „ušatú trofej“. Finálový duel sa hrá 3. júna vo waleskom Cardiffe.

„Pre fanúšikov to boli dve fantastické stretnutia. Myslím si, že vzhľadom na oba zápasy sme si zaslúžili prejsť ďalej. Zvíťaziť nad Bayernom je vždy veľká vec, uvidíme, kto bude naším súperom v semifinále,“ vyhlásil podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA) stredopoliar Realu Toni Kroos.

Ronaldových päť zo šiestich

Triumf „bieleho baletu“ 4:2 zariadil hetrikom Cristiano Ronaldo. Portugalčan prakticky sám „zničil“ Bayern, keď strelil päť zo šiestich presných zásahov Madridčanov. Cristiano Ronaldo zaznamenal v utorok svoj 98., 99. a 100. gól v hlavnej súťaži LM. V európskych pohárových dueloch má už na konte 103 gólov (dva zásahy zaznamenal v Európskom superpohári, jeden v predkole LM, pozn.).

Pohladením duše futbalového fanúšika bola najmä akcia pred tretím zásahom 32-ročného rodáka z Madeiry, keď Brazílčan Marcelo drzým prienikom vystavil do úlohy štatistov trio hráčov Bayernu Joshua Kimmich, Thiago Alcantara a Jérome Boateng. Najlepší svetový futbalista však stál pred druhým gólom v tesnom postavení mimo hry, čo arbitri nepostrehli.

Trénerovi Bayernu Carlovi Ancelottimu sa nepáčilo ani vylúčenie Artura Vidala v 84. min, hoci maďarský rozhodca Viktor Kassai predtým minimálne dvakrát odpustil Čiľanovi druhú žltú kartu.

„Zvrátili sme priebeh štvrťfinálovej bitky a na mojich hráčov som pyšný. Hrali s oddanosťou a do hry dali všetko. Niektoré výroky arbitrov rozhodli zápas. Viem, že sa to vo futbale môže stať, ale na tejto úrovni a tak často by sa nemalo. Až do červenej karty Vidala sme mali zápas pod kontrolou,“ povedal 57-ročný Talian podľa oficiálnej stránky „Die Roten“.

„Neuer aj celý môj tím hrali dobre. Je ťažké prísť do Madridu a zvíťaziť v riadnom hracom čase či po predĺžení s desiatimi mužmi. Real nakoniec postúpil a v ďalšom priebehu súťaže mu želám to najlepšie,“ doplnil niekdajší kouč „bieleho baletu“ (2013–2015), ktorý s Madridčanmi v roku 2014 získal triumf v LM.

Ukázal, že je jeden z najlepších

„Moje svaly dostali zabrať, išli sme za hranicu bolesti. Nie je jednoduché hrať proti rýchlym útočníkom Realu. Myslím si, že sme hrali dobre a môžeme odísť so vztýčenými hlavami. Ronaldo ukázal, že je jeden z najlepších hráčov na svete,“ povedal pri mikrofóne televíznej stanice Sky stopér Bayernu Jérome Boateng.

„Museli sme trpieť až do konca. Bayern bol najlepší tím v tejto súťaži, proti ktorému sme v tejto sezóne hrali. Dostal nás do problémov, no tiež musím povedať, že najmä v prvom polčase sme mali veľa šancí, ktoré sme nevyužili. Predviedli sme veľkú trpezlivosť a aj vo chvíľach, keď sa to nevyvíjalo podľa našich predstáv, sme si zachovali chladné hlavy. Cristiano Ronaldo urobil rozdiel v tomto štvrťfinále, keď vo dvoch zápasoch strelil päť gólov. V zásade nikdy nehovorím o rozhodcoch a nehodlám sa do toho zapliesť, ale chápem, prečo je Bayern naštvaný. Povedali mi, že náš druhý gól padol z ofsajdu. Taký je futbal a myslím si, že oveľa dôležitejšie ako druhá žltá karta pre Vidala či náš zásah z ofsajdu je to, že sme Bayernu v dvoch zápase strelili šesť gólov, a preto sme si zaslúžili postúpiť. Vo futbale šťastie neexistuje, vyhrali sme oba zápasy a postúpili do semifinále. Na hráčov som veľmi hrdý, pretože ich to stálo veľa úsilia,“ pragmaticky skonštatoval kormidelník Realu Zinedine Zidane.

Štyridsaťštyriročný Francúz zdolal svojho trénerského učiteľa Ancelottiho, ktorému v minulosti asistoval na lavičke madridského klubu.

Hovoriť o finále by nebolo pekné

„Vedeli sme, že nám Bayern ešte strpčí život. Má kvalitných hráčov, no domnievam sa, že Real Madrid bol lepším tímom. Naším cieľom bolo vykopnúť jedného z favoritov na celkový triumf a jeden z najsilnejších tímov v súťaži. Nebudem rozprávať o finále, nebolo by to odo mňa pekné. V prvom rade sa musíme sústrediť na súpera, ktorého nám prisúdi žreb,“ povedal podľa oficiálneho webu Realu kapitán „Merengues“ Sergio Ramos. Tridsaťjedenročný stredný obranca odohral v utorok jubilejný 100. duel v LM.

Real Madrid a Bayern Mníchov sa na európskej pohárovej scéne stretli už dvadsiaty štvrtýkrát. Štatistika v počte víťazstiev je v tejto chvíli vyrovnaná – 11:11. Semifinálový žreb LM je na programe v piatok 21. apríla vo švajčiarskom Nyone. Žiadny z tímov nebude nasadený, v semifinále sa môžu stretnúť aj mužstvá z rovnakej krajiny.

2 debata chyba