Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Barcelonský žralok nemá nič. Chce všetko

Príbeh pokračuje. Ponúkne futbalovým fanúšikom ďalšiu výnimočnú kapitolu? Alebo len všednú rozlúčku nevšedných superhviezd?

19.04.2017 10:00
Neymar, Messi Foto: ,
Neymar a Messi sa tešia zo senzačného postupu Barcelony v súboji s PSG.
debata (1)

Bol to jeden z najvzrušujú­cejších večerov v dejinách Ligy majstrov (či Európskeho pohára majstrov).

Keď Sergi Roberto prekonal v nadstavenom čase brankára Paríža St. Germain, zavŕšil najväčší obrat v histórii súťaže. Barcelonský stroj rozdrvil francúzskeho šampióna na Nou Campe 6:1 a postúpil do štvrťfinále.

Motivačné slová od otca

Napriek tomu, že po úvodnom súboji ho takmer každý odpisoval. Z Parku princov si totiž niesol vysokú, pre mnohých nedostihnuteľnú stratu – 0:4.

„Už sme to raz dokázali. Prečo nie znovu? Viete, pred niekoľkými dňami som sa zhováral s otcom. Povedal mi vety, ktoré mi v mysli rezonujú doteraz: čelíte síce inému súperovi, no Barcelona je stále rovnaká. Znovu sa môžete postarať o veľký obrat,“ vraví Brazílčan Neymar, útočné eso španielskeho majstra.

Aj na neho sa budú v stredu večer spoliehať barcelonskí priaznivci. Katalánsky veľkoklub hostí vo štvrťfinálovej odvete Ligy majstrov Juventus Turín. A znovu bude dobiehať značné manko. V Taliansku prehral pred týždňom 0:3.

„Momentálne nemáme v rukách nič. V Turíne sme prišli o všetko. Teraz už môžeme len získať, niet čo stratiť. To nie je zlá pozícia,“ burcuje mužstvo Neymar.

Ak zacíti krv, je po vás

Impulzívny krídelník bude plný energie. V lige cez víkend pre trest nehral. Spoluhráči ho však potešili. San Sebastian zdolali 3:2. Zažiarila najmä najjagavejšia z barcelonských hviezd – Lionel Messi. Argentínčan sa podpísal pod všetky góly – dva strelil, na tretí prihral.

Výnimočné schopnosti barcelonského kapitána potrebuje partia Luisa Enriqueho aj v stredu. „Ak chceme uspieť, musí nám znovu všetko dokonale vyjsť. Iba v takom prípade môžeme pomýšľať na semifinálovú miestenku. Verím v tento tím a jeho silu,“ hovorí Neymar v rozhovore pre brazílsku televíziu Esporte Interativo.

Mimochodom, 25-ročný superstrelec sa vie na veľké zápasy naladiť. Pri obrate s Parížom zohral jednu z kľúčových úloh. Zaznamenal dva góly, na postupový Sergimu Robertovi prihral. „Neymar, ale aj ostatní hráči Barcelony sú extrémne nebezpeční. Viete, toto mužstvo pripomína žraloka. Ak zacíti krv, je po vás. Preto musíme držať súpera čo najďalej od našej bránky,“ myslí si Giorgio Chiellini, obranca Juventusu.

Či a nakoľko sa to turínskej defenzíve podarí, ukáže až zápas. Každopádne, barcelonský žralok znovu cerí ostré zuby. A verí, že nič nie je nemožné. Napokon, aj jeho fanúšikovia spievali po zápase so San Sebastianom veľavravný chorál – áno, môžeme…

Program

Štvrťfinále, odvety: 20.45 FC Barcelona – Juventus Turín; prvý zápas 0:3 (priamy prenos na Jednotke), AS Monako – Borussia Dortmund; 3:2 (Digi Sport 4).

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov vo futbale