Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Messi je len jeden. Juventus má drahý klenot

Pre výnimočný talent, obdivuhodnú techniku či nevšedný gólový inštinkt ho doma prezývajú La Joya. V preklade zo španielčiny - Klenot. Iní ho zas prirovnávajú k jednému z najlepších futbalistov všetkých čias - Lionelovi Messimu.

11.04.2017 10:00
Paulo Dybala Foto: ,
Paulo Dybala (v popredí) v drese Juventusu Turín.
debata

„Nie som Messi. Ani ním nechcem byť. Som Paulo Dybala, ním chcem zostať. Chápem, že ľudia radi porovnávajú. Ale tak, ako bol len jeden Diego Maradona, je a navždy bude len jeden Lionel Messi. Hráča takých ohromných kvalít nemožno nahradiť,“ tvrdí s pokorou útočník Juventusu Turín.

Jeho meno je spojené s veľkými hviezdami. Keď prestupoval pred piatimi rokmi do Palerma, nevedel ho vtedajší prezident klubu vynachváliť. „Práve sme získali nového Sergia Agüera,“ hovoril Maurizio Zamparini po podpise zmluvy.

Napokon, Dybala prichádzal do Talianska so zaujímavou vizitkou. Keď debutoval v 17-tich rokoch v drese materského Instituto Atlético Central Córdoba, stal sa najmladším hráčom v dejinách argentínskeho futbalu, ktorý skóroval v jednej z profesionálnych súťaží. Prekonal rekord ďalšieho futbalistu so slávnym menom – legendárneho Maria Kempesa.

Mimochodom, v Palerme šikovný strelec nesklamal. Predvádzal skvelé výkony, ktoré neunikli ani pozorovateľom Juventusu. Nie div, že jeho mecenáši vytiahli pred dvomi sezónami z klubovej pokladnice 40 miliónov eur a s novou nádejou podpísali päťročný kontrakt.

„Keby mi niekto pred pár rokmi povedal, že si zahrám v Juventuse, neuverím mu. A teraz si v jednom z najlepších klubov sveta užívam každý jeden deň,“ hovorí Dybala pre španielsky denník Marca.

Už v utorok môže o svojich kvalitách presvedčiť znovu. V úvodnom štvrťfinále Ligy majstrov bude Juventus čeliť Barcelone. Na jednej strane ihriska by nemal chýbať Dybala, na druhej jeho podstatne úspešnejší a slávnejší spoluhráč z reprezentáci­e Messi.

Obaja futbalisti by sa mohli už o niekoľko mesiacov stretnúť dokonca aj v jednom klubovom drese. Podľa viacerých médií ho chce Barcelona vykúpiť z Juventusu už počas najbližšieho letného prestupového termínu. Druhým záujemcom o Dybalove služby je vraj Real Madrid. Z Nou Campu však údajne vychádzajú hlasy, že Argentínčan s určitosťou uprednostní Barcelonu. Dôvod? Messi.

Problematická je však zatiaľ cena. Juventus by mohol za Dybalu pýtať až 100 miliónov eur. Prípadne by mohlo ísť aj o nižšiu sumu, no s hráčskou kompenzáciou (Javier Mascherano či Ivan Rakitič).

Skrátka, o Dybalu je záujem. Aj v tých najslávnejších veľkokluboch. Jeden z nich, možno svojho budúceho zamestnávateľa, sa však počas najbližšieho týždňa pokúsi zarmútiť. Napokon, Dybala patrí ku kľúčovým hráčom Juventusu. Po ďalšom Argentínčanovi – Gonzálovi Higuaínovi – je druhým najlepším strelcom mužstva v aktuálnej sezóne talianskej ligy. Potvrdí úlohu obávaného kanoniera aj v súboji s Barcelonou?

Utorňajší program (20.45)

Štvrťfinále, prvé zápasy: Borussia Dortmund – Monaco (priamy prenos na Digi Sport 5), Juventus Turín – FC Barcelona (Digi Sport 4).

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #fc barcelona #Lionel Messi #Paulo Dybala