Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Názor: V(e)riaci kotol

Veríte na zázraky? Nie? Tak verte. Alebo len podľahnite kúzlu motivácie. "Strelili nám štyri góly. Dobre, my im ich môžeme dať šesť," hovoril po parížskom zlyhaní Luis Enrique.

10.03.2017 08:00
FC Barcelona Foto: ,
Barcelonské vlajky na Nou Campe v zápase proti Parížu SG.
debata (8)

Nejeden futbalový fanúšik si po vypočutí slov barcelonského trénera neveriacky klopal prstom na čelo. Čo to hovorí? Je pri zmysloch? Namiesto pokory z neho trčia priehrštia sebavedomia a arogancie?

Ale kdeže. Enrique veľmi dobre vedel, čo robí. V mimoriadne ťažkej chvíli sa odlepil z dna. Našiel v sebe kus motivátora. Po potupnom výprasku vkladal do zlomených duší hráčov nádej – kúsok po kúsku. Napokon, čo iné mu zostávalo?

Aj tie najväčšie hviezdy nainfikoval natoľko chytľavým pozititivizmom. Napokon, už dva dni po trpkej prehre predstúpila pred novinárov jedna z nich. „Stojíme pred výnimočnou výzvou. Nik iný by jej čeliť nemohol. Len my, sme totiž Barcelona,“ tvrdil Luis Suárez.

Mnohí si povedia: čo iné mali futbalisti Barcelony po hanbe v Parku princov vravieť? Keď už nepredviedli hrdinské činy na trávniku, museli zo seba súkať aspoň drsné slová.

Omyl. Nebolo to naivné divadlo. Žiadna hra s médiami, už vôbec nie zahrávanie sa s citlivými emóciami fanúšikov. Barcelončania v sebe objavili nepoddajnosť, nezlomnosť a najmä – vieru. Vedeli, že ak má ktosi splniť zdanlivo nesplniteľnú misiu, budú to práve oni.

Predurčoval ich k tomu výnimočný hráčsky materiál, ohromná sila fanúšikov a čaro Nou Campu. Aj keď je prázdny, pôsobí magicky. Keď sa zaplní, mení sa na kotol, v ktorom sa varia tie najchutnejšie futbalové príbehy.

V stredajšiu noc vrel naplno. A najmä veril. Do poslednej sekundy.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #liga majstrov vo futbale