Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Heslo noci: útok! Európa tlieska reklame na futbal

Najbláznivejší, najúžasnejší, najatraktívnejší. V tejto sezóne určite. Prvý osemfinálový zápas Ligy majstrov medzi futbalistami Manchestru City a Monaka vzbudil v Európe mimoriadne emócie. Hráči, tréneri či novinári po ňom nešetrili superlatívmi. Napokon, anglický a francúzsky tím ponúkli fanúšikom rekordné osemgólové divadlo. Domáci tím zvíťazil 5:3.

22.02.2017 08:52
Pep Guardiola Foto: ,
Kouč Manchestru City Pep Guardiola počas zápasu proti Monaku.
debata

História súťaže si nepamätá na žiadne z úvodných stretnutí vyraďovacej fázy, v ktorom by videli diváci viac presných zásahov.

„Keď sa na ihrisku stretnú dve mužstvá, ktoré chcú útočiť, môže to vyzerať aj takto. Vtedy je futbal krásny, naozaj nádherný,“ rozhovoril sa na tlačovej besede Pep Guardiola. „Samozrejme, sme pod obrovským tlakom. Ale viete, je to len hra, nič viac. A naším prvoradým cieľom je postarať sa o kvalitnú zábavu pre ľudí. Mám pocit, že sme im jej dopriali dostatok. Zo štadióna nemohol nik odchádzať nespokojný,“ dodal tréner Manchestru.

Jeho zverenci prehrávali 1:2 i 2:3, no nevzdali sa. Predviedli parádny obrat, keď tromi gólmi v rade vývoj otočili a do Francúzska pocestujú s nádejným náskokom. „V tomto zápase sa udialo nesmierne veľa vecí. Mali sme však šťastie. Táto skúsenosť nás môže posunúť vpred. Každopádne heslo znelo jednoznačne: útok, útok, útok. Pre oba tímy,“ neskrýval nadšenie Guardiola.

Najúžasnejší a šialený

Aj Španiel bol svedkom skvelej reklamy na futbal – z dielne najuznávanejších futbalových kreatívcov. Fanúšikovia nevideli žiadny taktické šachy, zdržiavanie či dlhé, nudné fázy. Tlieskali priamočiarosti, efektivite, nápaditosti. Zo sedadiel ich zdvíhali ozajstní futbaloví umelci.

Bol to najúžasnejší zápas v aktuálnej sezóne Ligy majstrov. Pokojne ho označte za šialený," nešetril slovami chvály monacký tréner Leonardo Jardim. Hoci v duši ho kvárilo i sklamanie. Monaco malo skalp slávneho a bohatého veľkoklubu na dosah.

O útočnej snahe oboch tímov svedčí aj štatistika. Diváci videli dokopy 23 streleckých pokusov. Okrem ôsmich gólov aj nepremenený pokutový kop Radamela Falcaa. Hosťujúci strelec siahal na hetrik. „Bol to kľúčový okamih zápasu. Súpera sme mohli definitívne zlomiť,“ tvrdil Jardim. Monaco odmietlo dvojgólové vedenie (3:1).

Obe mužstvá potvrdili, že útok je ich prioritou. Napokon, vo svojich súťažiach patria k najofenzívnejším. City sa pýšia štvrtým najlepším útokom v Premier League (51 gólov), Monaco je suverénom Ligue 1 (76).

K výnimočnej atraktivite prispeli v utorok značnou mierou aj rivali z druhého zápasu. Atlético Madrid zvíťazilo na ihrisku Leverkusenu 4:2.

Bola to magická, gólová noc. S čarom, aké má v sebe iba Liga majstrov…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #AS Monako