Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trápia sa obaja. Leverkusen motivuje odplata

Kopol do lopty, poslal ju nad brvno. Pokľakol, chytil sa za hlavu a plakal. Jeho žiaľ, ktorý zanikal v reve jasajúcich tribún, postupne zmierňovali objatia spoluhráčov.

21.02.2017 11:00
Jan Oblak Foto: ,
Brankár Atlética Madrid Jan Oblak pred dvomi rokmi v osemfinále Ligy majstrov proti Bayeru Leverkusen.
debata

Pre Stefana Kiesslinga to bol jeden z najhorších okamihov v kariére. Futbalista Leverkusenu sa stal pred dvoma rokmi smoliarom osemfinálového dvojzápasu Ligy majstrov medzi Bayerom a Atléticom Madrid.

Skúsený útočník nepremenil v jedenástkovom rozstrele (v úvodnom súboji zvíťazil nemecký klub 1:0, v odvete prehral aj po predĺžení rovnakým rozdielom) záverečný pokus.

Rozhodol o tom, že do štvrťfinále najlepšej klubovej súťaže sveta postúpilo Atlético. V utorok si niekdajší nemecký reprezentant na nešťastné okamihy so súčasnými spoluhráčmi akiste spomenie. Leverkusen vyzve v úvodnom osemfinále Ligy majstrov znovu Atlético.

„Pred dvoma rokmi sme mali obrovskú smolu. Ak nás nebude sprevádzať tentoraz, môžeme Atlético vyradiť. Hoci jeho káder je ešte kvalitnejší ako predvlani,“ hovorí pred úvodným výkopom Roger Schmidt, tréner domáceho Leverkusenu.

Raheem Sterling oslavuje so spoluhráčmi z... Foto: Reuters, Carl Recine
Raheem Sterling, Manchester City Raheem Sterling oslavuje so spoluhráčmi z Manchestru City svoj gól.

Jeho zverencom sa v tejto sezóne v Bundeslige nedarí. Sú až na 9. mieste. Na európskej scéne však ťahajú obdivuhodnú sériu. Neprehrali už desať domácich zápasov v rade.

„Táto bitka však bude o niečom inom. Atlético postúpilo v ostatných troch ročníkoch Ligy majstrov dva razy do finále. To svedčí o mimoriadnej kvalite tohto tímu,“ upozorňuje Schmidt. Leverkusen sa môže oprieť o silnú ofenzívu – tretiu najlepšiu v nemeckej lige. Čeliť jej však bude tretia najlepšia defenzíva najvyššej španielskej súťaže.

Obaja súperi sa na dôležité stretnutie dobre naladili. Atlético pohodlne zvíťazilo (4:1) na ihrisku Gijonu. Bayer uspel v Augsburgu (3:1). Ani jeden z tímov však nie je v najlepšej forme. Španielsky zástupca vyhral tri z ostatných ôsmich ligových duelov, nemecký rovnaký počet zo siedmich.

Ktorý z dvojice trápiacich sa súperov si vylepší náladu?

Osemfinále, prvé zápasy: 20.45 Leverkusen – Atlético Madrid (priamy prenos na Digi Sport 5), Manchester City – AS Monaco (Digi Sport 4).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov vo futbale