Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rýchlik z Gabonu zastavil milovaný Real. Vyzýva Bolta

Keď bol malým chlapcom, dal umierajúcemu starému otcovi odvážny sľub. Jedného dňa budem hrať v Reale Madrid, vravel s detským nadšením.

08.12.2016 11:30
Pierre-Emerick Aubameyang, Borussia Dortmund Foto: ,
Pierre-Emerick Aubameyang.
debata (1)

„Spomínam si, že o ničom inom nehovoril. O Barcelone nepadlo ani slovo, pre neho neexistovala. Dookola mal v ústach len Real. Priznám sa, rada by som na ňom videla biely dres. Veď celá naša rodina drží odjakživa palce Madridčanom,“ tvrdí v rozhovore pre španielske rádio El Larguero matka Pierra-Emericka Aubameyanga.

Syn zbožňuje Ronalda

Gabonský futbalista si zahral na trávniku najslávnejšieho klubu planéty v stredu večer. Na sebe mal farby Borussie Dortmund a urobil si v nich skvelú reklamu.

Bol to práve on, kto sa postaral o to, že domáci favorit nezískal v záverečnom kole skupinovej fázy Ligy majstrov tri body. Aubameyang strelil gól, na ďalší prihral. Svojmu tímu zabezpečil cennú remízu (2:2) i prvenstvo v skupine.

Na Santiago Bernábeu zatienil aj hviezdneho Cristiana Ronalda. Mimochodom, portugalského génia zbožňuje Aubameyangov syn.

Po predošlom zápase v Dortmunde uverejnil na jednej zo sociálnych sietí fotografiu svojej ratolesti s dresom číslo 7 a jasným odkazom: „Cristiano, môj syn je vďaka tebe šťastný,“ napísal.

Takto si počínal Aubameyang v súboji s Realom Madrid.

Obaja sa už možno čoskoro stretnú v Reale. Svetom sa šíria chýry o tom, že o Aubameyangove služby má španielsky gigant obrovský záujem. Otázna je však výška prestupovej sumy.

V lete vraj chcel najlepšieho afrického futbalistu súčasnosti vykúpiť bohatý Manchester City. Borussii núkal takmer 70-miliónov eur, no neuspel. Je isté, že v prípade prestupu sa opora Dortmundčanov zaradí k najdrahším futbalistom sveta.

Napokon, Aubameyang patrí v 27 rokoch k elite. Je pohyblivý, mrštný, technicky zdatný, pohotový. A najmä rýchly. Pekelne rýchly. Len ťažko nájdete obrancu, ktorý sa mu môže v šprintérskom súboji rovnať. Tridsať metrov zabehne za 3,7 sekundy.

„Niekedy mi rýchlosť škodí. Rozhodcovia ma nestíhajú sledovať a potom mi pískajú príliš veľa ofsajdov. To však nie je môj problém. Spomaliť nehodlám,“ vyhlásil nedávno Aubameyang.

Batman, Superman i Spiderman

V zápase s Realom využil svoju najsilnejšiu zbraň pri druhom góle. Domácemu kapitánovi Sergiovi Ramosovi poľahky utiekol a naservíroval prihrávku Marcovi Reusovi. Ten skóroval a vyrovnal na konečných 2:2.

Vďaka tomuto presnému zásahu sa Borussia zapísala do histórie. Žiadny iný tím pred ňou nestrelil v skupinovej fáze toľko gólov. Dortmundčania ich dosiahli 21.

Zostrih zo zápasu Real Madrid - Borussia Dortmund.

Aubameyangova rýchlosť vzbudzuje pozornosť nielen vo svete futbalu. Už čoskoro by sa mohol porovnávať s najrýchlejším mužom planéty.

„Hej, človeče, čakám. Chcem si s tebou zmerať sily. Všetci hovoria, že som rýchly, no ja si to nemyslím. Verím, že sa jedného dňa uvidíme a prijmeš moju výzvu,“ odkázal šprintérskej legende Usainovi Boltovi.

Mimochodom, keď experti porovnávali úvodných tridsať metrov Jamajčana a Gabončana, bol atlét o osem stotín sekundy pomalší.

Aubameyang dokáže z rýchlosti vyťažiť maximum. Najmä vďaka nej je najlepším strelcom aktuálnej sezóny Bundesligy. Presadil sa v nej už pätnásťkrát. Pred Robertom Lewandowskim, hviezdou konkurenčného Bayernu Mníchov, má šesťgólový náskok.

Presné zásahy zvykne extravagantný strelec zaujímavo oslavovať. Neraz sa vžil do úlohy komiksového superhrdinu – Batmana, Supermana či Spidermana.

Napokon, aj on sám je hrdinom. Minimálne pre dortmundských fanúšikov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Pierre-Emerick Aubameyang