Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Greguš sa vracia. Čelí anglickému šampiónovi

Keď nadišla očakávaná chvíľa, prial si, aby sa v správnom okamihu objavilo na jednom z papierikov slávne meno - Real Madrid.

18.10.2016 09:00
Ján Greguš, Cesc Fabregas Foto: ,
Ján Greguš v súboji s Cescom Fabregasom.
debata

Drobný sen sa mu nesplnil. Osud mu však doprial za súpera šampióna z inej veľkej európskej súťaže.

Na slovenského stredopoliara Jána Greguša čaká dnes večer ďalšia veľká výzva. Vo futbalovej Lige majstrov by sa mohol v drese Kodane predstaviť na trávniku Leicestru, najlepšieho mužstva minulého ročníka prestížnej Premier League.

„Ocitli sme sa v najhrateľnejšej skupine. Trúfať si môžeme na každého z trojice súperov. Leicester nie je výnimkou,“ hovorí slovenský reprezentant.

V najlepšej klubovej súťaži sveta by sa mal 24-ročný Greguš predstaviť po vynútenej pauze. V úvodnom kole na ihrisku Porta pri svojej premiére videl bývalý kapitán Ostravy červenú kartu. Podľa názoru mnohých neoprávnene. Pri druhej žltej sa totiž unikajúceho Octavia nedotkol. „Bol som sklamaný. Verdikt hlavného rozhodcu bol veľmi prísny,“ vravel vtedy Greguš.

Jeho spoluhráči však v početnom oslabení ubránili cennú remízu (1:1). A v ďalšom kole na domácom trávniku rozstrieľali Bruggy (4:0). Dánsky šampión tak má za sebou vydarený vstup do súťaže, na ktorý sa pokúsi nadviazať v Leicestri.

V Anglicku však na zverencov Staaleho Solbakkena nečaká nič jednoduché. Výsledky Leicestru pri premiérovom štarte v Lige majstrov vzbudzujú rešpekt. Je jedným zo štvorice tímov (ešte Neapol, Atlético Madrid a FC Barcelona), ktoré získali v úvodných dvoch kolách plný počet bodov.

Podstatne horšie sú však zverenci Claudia Ranieriho na tom v domácej súťaži. Cestu za obhajobou titulu odštartovali katastrofálne. V tabuľke im patrí až 13. priečka a bližšie zatiaľ majú k zostupovým miestam. Delia ich od nich len dva body. Náladu si nevylepšil Leicester ani cez víkend. V Londýne podľahol Chelsea rozdielom triedy – 0:3.

Naopak, Kodaň odcestovala do Anglicka so sebavedomím. V dánskej lige dosiaľ neprehrala a tabuľku vedie aj vďaka spoľahlivým výkonom Greguša so šesťbodovým náskokom.

Dnešný program (20.45)
E-skupina: Leverkusen – Tottenham (priamy prenos na Digi Sport 5), CSKA Moskva – AS Monako
F: Real Madrid – Legia Varšava, Sporting Lisabon – Dortmund (Digi Sport 4)
G: FC Bruggy – FC Porto, Leicester – FC Kodaň
H: Dynamo Záhreb – FC Sevilla, Lyon – Juventus Turín (Digi Sport 3, ČT4 Sport)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Kodaň #Ján Greguš #FC Leicester City