Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšík po triumfe v Kyjeve: Toto je najlepší Neapol za 10 rokov

Úradujúci taliansky vicemajster SSC Neapol úspešne vstúpil do skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov 2016/2017, keď v utorkovom dueli B-skupiny triumfoval 2:1 na pôde Dynama Kyjev.

14.09.2016 09:08
Marek Hamšík Foto: ,
Marek Hamšík.
debata

Lepšie začal ukrajinský šampión, ktorý sa v 26. min ujal vedenia po zásahu Denisa Garmaša. Obrat v stretnutí zariadil ešte do prestávky dvoma gólmi Poliak Arkadiusz Milik. Predsezónna posila z holandského Ajaxu Amsterdam sa presadila v 36. min aj v nadstavenom čase prvého dejstva. Kyjevčania dohrávali bez vylúčeného Sergija Sydorčuka, ktorý v 68. min za filmovanie v šestnástke videl z rúk škótskeho hlavného rozhodcu Williama Colluma druhú žltú kartu a následne zamieril pod sprchy.

„Do vedenia síce išli domáci, no my sme otočili skóre ešte pred prestávkou. V druhom dejstve už gól nepadol, domov cestujeme s troma bodmi. Nebol to najkrajší zápas, no víťazstvo je naše, navyše sme uspeli vonku. Musíme sa poučiť z niektorých chýb,“ uviedol prostredníctvom svojej oficiálnej stránky kapitán SSC Marek Hamšík, ktorý na ihrisku kyjevského Olympijského štadióna pobudol do 62. min.

Dvadsaťdeväťročný rodák z Banskej Bystrice pôsobiaci pod Vezuvom od roku 2007 neskôr pre Mediaset Premium dodal, že má veľkú radosť z momentálnej výkonnosti „Partenopei“. „Myslím si, že SSC teraz hrá najlepší futbal za ostatných 10 rokov, odkedy som v Neapole. Všetci sa ním bavíme. Som rád, že Arek (Milik, pozn.) začína pravidelne strieľať góly, do mužstva skvele zapadol. Niektoré veci ešte musíme zlepšiť, pretože súper v oslabení nemôže proti nám zahrávať sedem rohových kopov. Na konci stretnutia som mali trochu obavy, aby sme to ustáli, keďže viacerí spoluhráči nikdy predtým nehrali v LM. Mám radosť aj z nášho trénera Maurizia Sarriho. Celý život čakal na duel v hlavnej fáze LM, veľmi si užíva tento okamih,“ nadviazal Hamšík.

„Magická noc pre mňa a celý Neapol. Strelil som dva góly, som veľmi šťastný. Viem, že fanúšikovia sú zo mňa nadšení, ale bol to iba môj štvrtý zápas v novom drese, prvý v pohárovej Európe,“ vyhlásil pre Mediaset Premium hrdina Neapolčanov Milik. „Nebolo jednoduché hrať prvý zápas skupiny mimo nášho domovského štadióna, ale duel sme napokon kontrolovali lepšie ako náš protivník,“ doplnil brankár talianskeho tímu Pepe Reina.

Toho sa novinári po zápase žartovne opýtali, či má horší blonďavý účes Neapolčan Lorenzo Insigne alebo hviezda Barcelony Lionel Messi. „Som posledný človek, ktorý by mal hovoriť o vlasoch,“ dodal 34-ročný gólman narážajúc na fakt, že jeho poznávacím znamením je dlhé roky holá hlava.

„Bolo to naše prvé vystúpenie v rámci B-skupiny, náš počiatočný výkon dosť ovplyvnil význam tohto zápasu a samotnej súťaže. Som veľmi spokojný s výsledkom. Moja manželka má dnes narodeniny, toto víťazstvo je pre ňu. V našej hre bolo viac chýb ako zvyčajne. Prelomili sme však ľady, prvý zápas máme úspešne za sebou, rezultát z Kyjeva považujem za veľmi vzácny,“ skonštatoval neapolský lodivod Maurizio Sarri.

Jeho náprotivok z lavičky Dynama Kyjev Sergij Rebrov priznal, že napriek prehre nemá svojim zverencom čo vytknúť. „Uvedomovali sme si, že čelíme silnému tímu. Chlapcom nemôžem nič vyčítať, čo sa týka výkonu na ihrisku. Ujali sme sa vedenia, hráči nadobudli istotu, no potom sa situácia zmenila,“ vyhlásil niekdajší zakončovateľ Dynama aj ukrajinskej reprezentácie, ktorý krátko okomentoval aj červenú kartu Sydorčuka. „Keď máte na konte žltú kartu, musíte si v neskoršom priebehu dávať oveľa väčší pozor a byť zodpovednejší,“ doplnil 42-ročný Sergij Rebrov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #SSC Neapol