Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Porto sa vyrovnalo Realu a Barcelone, osemnásta sezóna Casillasa v LM

Už po dvadsiatyprvýkrát si futbalisti Porta zahrajú v Lige majstrov. Vďaka utorňajšiemu jasnému víťazstvu 3:0 na ihrisku AS Rím vyrovnali v počte účastí v základnej časti prestížnej súťaže rekordnú bilanciu Realu Madrid a Barcelony.

24.08.2016 14:42
Iker Casillas Foto: ,
Brankár Porta Iker Casillas počas zápasu s AS Rím.
debata

„Porto do Ligy majstrov patrí. Bolo naším cieľom dostať sa tam a sme radi, že sa to podarilo,“ uviedol obranca Miguel Layún, ktorý v 73. minúte zvýšil na 2:0 pre hostí. Rimania, ktorí v prvom zápase v Porte vybojovali sľubnú remízu 1:1, v odvete hrali od začiatku druhého polčasu bez vylúčených Daniela De Rossiho a Emersona a v oslabení dvakrát inkasovali.

Čistým kontom prispel k postupovému víťazstvu brankár Iker Casillas, ktorého čaká už osemnásta sezóna v Lige majstrov. Šestnásť ročníkov v súťaži odchytal v bránke Realu Madrid, ale nezovšednela mu. „Mám za sebou veľa rokov v Lige majstrov a dostať sa do nej je veľmi dôležité. Je to hlavná európska súťaž a my v nej máme veľké ambície,“ povedal Casillas, ktorého tím vlani nepostúpil zo skupiny.

Tridsaťpäťročný gólman sa blíži k rekordu niekdajšieho stredopoliara Manchestru United Ryana Giggsa, ktorý v Lige majstrov odohral 19 sezón. So štartmi v 156 zápasoch je Casillas prvý a len tak ho niekto nedostihne.

debata chyba
Viac na túto tému: #Iker Casillas #FC Porto