Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poliaci sa dočkali a sú v Lige majstrov. Trvalo im to dlhých dvadsať rokov

Poľský futbalový majster Legia Varšava zvládol v utorňajšom odvetnom dueli play-off Ligy majstrov proti írskemu Dundalku úlohu favorita a postúpil do skupinovej fázy európskeho pohára číslo jeden.

24.08.2016 09:38
Liga majstrov, Berlín, Barcelona, Juventus Turín Foto: ,
Trofej Ligy majstrov.
debata

Premožiteľ slovenského tímu AS Trenčín v predchádzajúcej fáze LM síce iba remizoval 1:1, k prieniku ďalej prispel minulotýždňový triumf 2:0 u súpera. Hostia sa ujali vedenia v 19. min po krásnom voleji Robbieho Bensona. Dvadsaťštyriročný záložník v minulej sezóne v rámci 2. predkola Európskej ligy čelil v drese UC Dublin bratislavskému Slovanu. Remízový výsledok zachránil pre Legiu v nadstavenom čase Michal Kucharczyk.

Varšavské mužstvo sa stalo prvým poľským zástupcom v skupinovej fáze od roku 1996, keď sa to podarilo Widzewu Lodž. Tím z Lazienkowskej ulice čakal na účasť medzi európskou smotánkou ešte o rok dlhšie. Armádny klub sa v sezóne 1995/1996 prebojoval do štvrťfinále, stroskotal na gréckom Panathinaikose A­tény.

„Skvelý pocit byť po 21 rokoch v skupine Ligy majstrov. V našich radoch bolo počas odvety veľa nervozity. Vedúci gól Dundalku nás trochu omráčil. Nevedeli sme chytiť rytmus napriek tomu, že sme hrali doma pred fantastickým publikom. Neskôr nám nepomohla ani červená karta Adama Hloušeka (v 67. min sa porúčal pod sprchy po druhej žltej karte, pozn.). Najdôležitejšie je však to, že sme postúpili. Zaslúžili sme si to, pred týždňom v Írsku sme vyhrali 2:0. Chceli sme uspieť aj doma. Síce sa nám to nepodarilo, ale momentálne to nie je podstatné,“ vyhlásil pre web legia.com brankár Arkadiusz Malarz, ktorý sa stal jednotkou v Legii po zimnom odchode Dušana Kuciaka do anglického Hullu City.

„Čo sa týka predvedenej hry, predstavovali sme si to trochu inak. Chceli sme presvedčivo zvíťaziť, no pomerne rýchlo sme inkasovali po krásnej strele a bola z toho dráma. Nestalo sa nám to prvýkrát. Červená karta bola ďalším kritickým momentom. Keď sme začali hrať desiati, napadlo mi, aký horor nás bude čakať na konci zápasu. Našťastie, zvládli sme to. Mnohí sa smiali z nášho írskeho protivníka, ale čo má povedať bieloruský BATE Borisov, ktorý cez neho v 3. predkole neprešiel,“ nadviazal obranca Igor Lewczuk.

Koučovi Legie Besnikovi Hasimu sa podarilo to, o čo sa v predošlých sezónach márne pokúšali jeho predchodcovia Henning Berg, Jan Urban či Stanislav Čerčesov.

„Nespokojné reakcie fanúšikov po záverečnom hvizde som nevnímal. Hovorme radšej o našom úspechu. Veľa vecí v Poľsku sa uberá dobrým smerom a my stále počúvame samú negatívnu spätnú väzbu. Po dlhej 21-ročnej prestávke sa náš klub predstaví v skupinovej fáze, priaznivci na to čakali veľmi dlho. Tešíme sa, že nás čakajú prestížne duely proti skvelým európskym mužstvám s mnohomiliónovými rozpočtami, odohráme ich na krásnych štadiónoch,“ vyznal sa po stretnutí kormidelník Legie Besnik Hasi.

Štyridsaťštyriročný kosovský Albánec zažil duely medzi kontinentálnou smotánkou ešte ako hráč v drese belgického Anderlechtu Brusel.

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #legia varšava