Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Išli sme do rizika a vyšlo to, vraví tréner Plzne Pivarník

Úradujúci český futbalový šampión FC Viktoria Plzeň sa predstaví v play-off prestížnej Ligy majstrov 2016/2017.

03.08.2016 12:37
Viktoria Plzeň, Roman Pivarník Foto:
Tréner Viktorie Plzeň Roman Pivarník.
debata

Rozhodla o tom utorňajšia remíza 1:1 v rámci 3. predkola na ihrisku azerbajdžanského FK Karabach, ktorá v súčte s minulotýždňovým bezgólovým rezultátom stačila „viktoriánom“ na prienik ďalej. V tíme slovenského trénera Romana Pivarníka nastúpili aj štyria jeho krajania. Matúš Kozáčik a Patrik Hrošovský odohrali celý duel, Michala Ďuriša vystriedal v 79. min Marek Bakoš.

Plzenčania to však pri ďalekom Kaspickom mori nemali vôbec jednoduché. Na gól macedónskeho stredopoliara Muarema Muarema z 28. min odpovedal až v 85. min striedajúci zakončovateľ Michael Krmenčík, ktorý presnou hlavičkou zužitkoval center Jana Kopica. „Je to neopísateľný pocit. Ďakujem trénerovi Pivarníkovi, že mi dal šancu. Chytil som ju za pačesy a dal som gól. Kopic mi poslal nádherný center, musím ho pochváliť,“ vyhlásil pre oficiálnu stránku Plzne vysoký zakončovateľ Michael Krmenčík. „Vedel som, že v šestnástke bude nejaký náš útočník. Vôbec som nepremýšľal a zacentroval som. Bol to asi najdôležitejší center v mojej kariére. Postúpili sme do play-off, pre nás, klub aj fanúšikov je to veľký úspech,“ nadviazal Jan Kopic.

Kormidelník Viktorie Roman Pivarník po stretnutí priznal, že jeho mužstvo išlo v závere do maximálneho rizika. „Na začiatku zápasu sme hrali aktívne, napádali súperovu rozohrávku a získavali lopty. Škoda, že sme tieto akcie nedotiahli do finálnej fázy. Inkasovali sme po dlhej lopte za našu obranu. Postupne sme tak prešli na hru s dvoma útočníkmi, museli sme hrať s väčším rizikom. Našťastie, protivník nepotrestal okienka v našej defenzíve a my sme dokázali vyrovnať,“ skonštatoval 49-ročný rodák z Košíc.

„Podobné príjemné pocity som na európskej pohárovej scéne zažil už ako hráč, ale to už bolo dávno. Som rád, že si to teraz môžem vychutnať ako tréner. Vedeli sme, že aj keby sme počas stretnutia raz inkasovali, stále nám na postup stačí jeden strelený gól. V tomto sme boli oproti Karabachu vo výhode,“ doplnil Pivarník.

Žreb play-off sa uskutoční v piatok 5. augusta o 12.00 h SELČ v sídle UEFA vo švajčiarskom Nyone. „Prial by som si kvalitného súpera, cez ktorého by sme mohli postúpiť. To je predsa náš cieľ,“ zaželal si slovenský kouč.

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Viktoria Plzeň #Roman Pivarnik