Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ťažkých 148 minút Trenčína. Tréner žiada ostražitosť

Mohla to byť už len formálna záležitosť. Trenčianski futbalisti v prvom zápase 2. predkola Ligy majstrov na pôde Olimpije Ľubľana viedli za 32 minút senzačne 4:0.

20.07.2016 12:00
Olimpija Ľubľana, AS Trenčín Foto:
Nástup hráčov pred zápasom Olimpija Ľubľana - AS Trenčín.
debata

Nakoniec z toho bola dráma a hostia len-len ubránili tesný náskok. Na dnešnú odvetu, ktorá sa začne o 20.15 na žilinskom umelom trávniku, aj tak nastupujú vo výhodnejšej pozícii, po prvom súboji vedú 4:3. Nemôžu však nič podceniť.

O to viac, že od 32 minúty prvého zápasu v Ľubľane, ak berieme do úvahy len riadny hrací čas, prežili 148 ťažkých minút. Nielen v zostávajúcom čase slovinského stretnutia, ale potom nečakane aj v Michalovciach, keď im nevyšiel vstup do nového ročníka domácej súťaže a podľahli domácemu Zemplínu 1:2.

„Takáto facka nám môže pomôcť pred odvetou s Ľubľanou. Možno už niektorí hráči lietali v oblakoch, lebo sme vyhrali vonku a dali sme štyri góly. Teraz padneme opäť na zem, kam patríme a zodpovedne sa pripravíme na odvetné stretnutie v Lige majstrov,“ vravel po prehre v Michalovciach trenčiansky tréner Martin Ševela.

Podľa neho by výkon z Michaloviec proti majstrovi Slovinska nestačil. „Hoci sme v prvom zápase vyhrali, presvedčili sme sa aj o sile súpera,“ zdôraznil Ševela po ligovom zakopnutí na východe republiky. „Obozretnosť i ostražitosť je namieste. Potrebujeme najmä dobre zregenerovať, lebo sedemhodinová cesta z Ľubľany domov a potom aj ďalšia na ligové stretnutie do Michaloviec, spôsobili únavu. Hráči sa posťažovali, že mali ťažké nohy. Rozoberieme si príčiny, možno k únave prispel aj terén. Všetci sme však profesionáli a musíme sa s tým vyrovnať.“

Trenčiansky tréner verí, že jeho zverenci budú aj v odvete úspešní a postúpia do 3. predkola Ligy majstrov. „Musíme zároveň bodovať aj v lige, lebo ak nezachytíme jej úvod, bude sa nám strata neskôr ťažko dohánať. Najmä ak chceme zopakovať úspech z minulých rokov. Potrebujeme ísť vždy na maximum, nastupovať na každý zápas s túžbou vyhrať, musí byť v ňom vždy cítiť bojovnosť i agresivitu.“

Aj pred rokom vyhrali Trenčania v 2. predkole rovnakej súťaže na ihrisku Steauy Bukurešť (3:2), ale nezvládli domáci zápas (0:2), na ktorý nastúpili takisto v Žiline, ale vtedy začínali doma. Ich výhodou je, že ak sa stretnutie neskončí 4:5 a vyšším skóre, na postup im bude stačiť aj jednogólová prehra.

Súpera obrat v prvom stretnutí posmelil a jeho taliansky kouč Rodolfo Vanoli verí, že šanca jeho zverencov stále žije. „V Žiline spravíme všetko, čo bude v našich silách, aby sme postúpili do ďalšieho kola,“ vyhlásil Vanoli.

Trenčiansky tím sa v prípade postupu stretne v 3. predkole Ligy majstrov s úspešnejším z dvojice Zrinjski Mostar – Legia Varšava. V prvom zápase sa v Bosne a Hercegovine zrodila remíza 1:1. Prvé zápasy 3. predkola odohrajú v termíne 26. alebo 27. júla, odvety sa uskutočnia 2. alebo 3. augusta.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Martin Ševela #liga majstrov vo futbale #Olimpija Ľubľana