Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dráma v Ľubľane. Trenčín viedol 4:0 a nakoniec sa bál o výhru

Dobrý vstup do nového ročníka Ligy majstrov absolvoval AS Trenčín. Vo stredajšom prvom stretnutí 2. predkola si však slovenský šampión na pôde Olimpije Ľubľana skomplikoval situáciu, pretože viedol už 4:0 a v závere bojoval aspoň o udržanie tesného náskoku.

13.07.2016 22:36 , aktualizované: 22:49
debata (3)

Napokon vyhral 4:3 (4:2) a jeho šance na postup do ďalšieho kola sú veľmi reálne. Odveta sa uskutoční najbližšiu stredu v Žiline.

Všetky góly – až na jeden – padli ešte do prestávky. Trenčianski futbalisti mali famózny vstup do stretnutie. Po polhodine a minúte viedli šokujúco 4:0 a zápas bol prakticky rozhodnutý. Trenčín sa ujal vedenia už v 3. minúte, keď Lawrence krásnou strelou spoza šestnástky nedal domácemu brankárovi šancu. Neubehli ani ďalšie tri minúty a bolo 2:0. Tentoraz akciu potiahol Lawrence a v šestnástke zakončoval Kalu.

Takýto úvod vyviedol slovinského majstra z miery a Trenčín pridal ďalšie dva góly. Po dvadsiatich minútach sa medzi strelcov zapísala aj nová posila trenčianskeho mužstva. Holanďan Janga zblízka dorazil loptu do siete a bolo 3:0 pre Trenčanov. Loptu zakončovateľovi prihrával Holúbek a v 32. min aj on skóroval. Z desiatich metrov nekompromisne zakončil.

Situácia vyzerala pre domácich hrozivo, ale práve vtedy sa zmobilizovali a pomohol im kontaktný gól, keď využili zmätky v trenčianskej obrane a znížili krátko po štvrtom góle vo svojej sieti. Hostia sa trochu uspokojili a pred odchodom do šatní na prestávku, Zajc druhý raz prekonal Šemrinca. Výborne trafil z priameho kopu z 20 metrov ponad múr.

Po prestávke už góly nepadali, Trenčania už neboli nebezpeční a skoro doplatili na poľavenie. Minútu pred koncom inkasovali tretí gól a potom ešte prežili niekoľko horúcich minút, ale ubránili tesné víťazstvo.

Liga majstrov 2016/2017 – 2. predkolo – prvý zápas:

NK Olimpija Ľubľana (Slovin.) – AS Trenčín (SR) 3:4 (2:4)

  • Góly: 34. Velikonja, 43. Zajc, 89. Eleke – 4. Lawrence, 6. Kalu, 20. Janga, 32. Holúbek, ŽK: 67. Kelhar – 42. Rabiu, 74. Šemrinec, rozhodoval: Palabiyik (Tur.)
  • Ľubľana: Šeliga – Bajrič, Zarifovič, Kelhar – D. Matič – Klinar, Zajc, Novak (75. Ricardo Alves), Kirm (80. Krefl) – Velikonja, Wobay (51. Eleke)
  • Trenčín: Šemrinec – M. Šulek, Kleščík, Skovajsa, Madu Kingsley – Lawrence (39. Jančo) – Bero, Rabiu – Kalu, Janga (90. Udeh), Holúbek (78. Diks)

Hlas (zdroj: TV Dajto):
Martin Ševela (tréner Trenčína): „Do zápasu sme vstúpili výborne. Máme však aj na čom pracovať a odstraňovať nedostatky. Dať štyri góly na pôde súpera je výborné. Pred zápasom sme si povedali, že berieme akékoľvek víťazstvo. Napokon to bola veľká dráma, súper dal so šťastím tretí gól. Takéto príbehy napíše len futbalový život. Ak by to bolo pred odvetou o dva góly, bolo by to radostnejšie, ale som rád, že to chlapci ‚odmakali‘. Súper ukázal, že má tiež svoju kvalitu. Možno sme hráčov súpera zaskočili, ale naštartovali ich góly a hnalo ich aj publikum. Pred odvetou musíme byť obozretní. Janga to na hrote nemal jednoduché, musí sa ešte zžiť s mužstvom. Je to však gólový hráč, potvrdil to a pracoval dnes pre tím. Jamie (James Lawrence, pozn.) si včera podvrtol členok, šiel so sebazaprením. Ak vypadne zo zostavy, potrebujeme niekoho, kto ho nahradí.“

Ďalšie výsledky 2. predkola

FK Partizani Tirana (Alb.) – Ferencváros Budapešť (Maď.) 1:1 (0:0) – Stanislav Šesták (Ferencváros) hral od 66. min.

FC Crusaders (Sev. Ír.) – FC Kodaň (Dán.) 0:3 (0:2) – Ján Greguš (Kodaň) hral od 59. min.

Žalgiris Vilnius (Lit.) – FC Astana (Kaz.) 0:0

Rosenborg Trondheim (Nór.) – IFK Norrköping (Švéd.) 3:1 (0:0)

Ludogorec Razgrad (Bul.) – Mladost Podgorica (Č. Hora) 2:0 (2:0)

FC Dundalk (Ír.) – FH Hafnarfjördur (Isl.) 1:1 (0:0)

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Olimpija Ľubľana