Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín chce viac ako vlani. Na Ľubľanu si trúfa

Cesty slovenských futbalových majstrov bývajú v najprestížnejšej európskej súťaži veľmi krátke. Presvedčili sa o tom aj trenčianski futbalisti, ktorí minulý rok stroskotali už na prvom súperovi.

13.07.2016 12:00
AS Trenčín Foto: ,
Trenčianska radosť. Budú sa tešiť aj proti slovinskému majstrovi?
debata

Teraz by to radi zmenili. Majú svoj druhý pokus v Lige majstrov. V stredu od 20.30 sa predstavia na ihrisku slovinského šampióna Olimpija Ľubľana. Trúfajú si cez neho prejsť do 3. predkola Ligy majstrov.

Futbalisti AS druhý rok vládnu na domácej scéne, získali double, majú nielen titul majstra, ale tešili sa aj zo Slovenského pohára. „Chceme dosiahnuť viac ako minulý rok a aj v Európe sa posunúť o stupienok vyššie. Čaká nás dvojzápas roka. Celú sezónu bojujeme o to, aby sme sa dostali do tejto súťaže. Sme po všetkých stránkach pripravení, aby sme boli úspešnejší ako vlani,“ vraví generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček.

Pred rokom narazili Trenčania takisto v druhom predkole na rumunského majstra Steauu Bukurešť. V Žiline podľahli 0:2 a už ani víťazstvo v odvete 3:2 im nestačilo na postup. „Všetci sme plní očakávania a veríme, že tentoraz neodohráme v súťaži len dva zápasy,“ zdôrazňuje tréner slovenského majstra Martin Ševela.

Z trenčianskeho kádra síce odišlo päť hráčov, aj takí, ktorí pravidelne nastupovali v základnej zostave (Koolwijk, Guba, Maierhofer, Rundič a Schet), ale tím sa zatiaľ neoslabil. Najmä preto, že najväčšie hviezdy si udržal. Na zápas v Ľubľane môže tréner rátať s Berom i Van Kesselom, hoci o odchode oboch sa už hovorí ako o takmer hotovej veci. Posilou by mohol byť holandský útočník Rangelo Janga.

Ševela tvrdí, že prioritou bude na jeseň európska súťaž, súpera pozná dobre, videl ho vo viacerých stretnutiach. „Je to mužstvo, ktoré predstavuje typický balkánsky futbal. Jeho hráči sú rýchli i agresívni. Káder sa v lete posilnil, Ľubľana nenecháva nič na náhodu a urobí určite všetko pre to, aby postúpila ďalej,“ vraví trenčiansky kouč.

Podľa neho mohlo jeho mužstvo dostať na úvod ľahšieho, ale aj ťažšieho súpera. „Pred rokom boli Rumuni možno futbalovo o niečo na vyššej úrovni. Najmä v zápase v Žiline sme však boli proti tomuto súperovi zbytočne ustráchaní, mohli sme si pripraviť lepšiu pozíciu pred odvetou. V nej hráči ukázali, že pred nijakým súperom nemusia mať strach. To sa aj potvrdilo, lebo v Bukurešti sme vyhrali, ale chýbal nám jeden gól, aby sme išli ďalej,“ doplnil Ševela.

Ľubľana v máji získala premiérový slovinský titul, predtým štartovala štyrikrát v Európskej lige. Pred tromi rokmi sa predstavila aj v Žiline v 2. predkole. Hoci doma vyhrala 3:1, Žilinčania napokon tento súboj zvládli a po víťazstve 2:0 postúpili ďalej. Už v minulosti klub rovnakého mena v Slovinsku pôsobil a bol veľmi úspešný – získal štyri tituly. V roku 2005 však zanikol. Súčasný, ktorý nesie rovnaké meno od roku 2008, sa k svojmu predchodcovi nehlási.

Trenčiansky štadión rekonštruujú, a tak aj teraz budú v Lige majstrov futbalisti AS doma v Žiline, kde sa uskutoční odveta v stredu 20. júla o 20.15.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #liga majstrov vo futbale #Olimpija Ľubľana