Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tri úlohy, tri tituly. Real má symbol úspechu v Zidanovi

Boli ako deň a noc. Absolútne rozdielni. V správaní, poňatí hry. Dokonca i v oblečení. Kým prvý dirigoval svoj futbalový orchester odetý do bielej košele, druhý behal popri postrannej čiare v čiernej.

29.05.2016 10:17
debata
Tréner Realu Madrid Zinedine Zidane pózuje... Foto: SITA/AP, Manu Fernandez
Zinedine Zidane Tréner Realu Madrid Zinedine Zidane pózuje spolu s najbližšími s trofejou pre víťaza Ligy majstrov.

Diego Simeone vydal zo seba v sobotu večer ohromné množstvo energie. Psa odtrhnutého z reťaze nepripomínal hádam až v okamihu, keď bolo po všetkom. Keď jeho zverenci bezmocne padli na kolená a mnohí z nich plakali. „Po takýchto zápasoch zostarnete o niekoľko rokov,“ vravel po finále Ligy majstrov.

Atlético Madrid v ňom opäť nestačilo na Real. Tak, ako pred dvom rokmi, aj tentokrát favoritovi statočne vzdorovalo. Na trofej – premiérovú v histórii klubu – si však nesiahlo. Kým v Lisabone ho o ňu pripravili záverečné sekundy riadneho hracieho času, v Miláne neuspelo v jedenástkovom rozstrele. A znovu muselo sledovať, ako na trón pre európskeho kráľa zasadá mestský rival. Už po jedenásty raz.

Menej slávnemu madridskému klubu nepomohli na San Sire ani Simeoneho entuziazmus, zanietenie, chuť bojovať. Temperamentný Argentínčan v jednom okamihu nervózne poskakoval, v druhom už dramatické dianie sledoval z podrepu. Behal zo strany na stranu. Bol všade. Len nie vo vymedzenom priestore. Neustále gestikuloval, kričal. Najmä k vlastným fanúšikom, ktorých nabádal k aktivite. Hoci potrebné to nebolo.

Po záverečnom hvizde, značne vyčerpaný, už len konštatoval: „Ani neviem, ktorá z tých prehier bolí viac. Podstatné je pre mňa jediné: pohľad na všetkých tých sklamaných ľudí, ktorí si kúpili vstupenky a prišli nás povzbudiť. Sme zodpovední za to, že sme im nedopriali radosť, po ktorej tak veľmi túžili,“ hovoril Simeone novinárom na tlačovej besede.

Za sebou mal v tej chvíli objatia s hráčmi i pohľady do očí fanúšikov. Rukou potriasol svojmu sokovi z lavičky Realu – Zidanovi. Argentínčan má Francúzovi čo závidieť. Jeden z najobdivova­nejších hráčov v dejinách futbalu triumfoval v Lige majstrov už po tretí raz. Zakaždým vo farbách madridského veľkoklubu, no vždy v inej pozícii. V roku 2002 uspel ako hráč, predvlani ako asistent trénera. Teraz už mužstvo viedol z pozície hlavného.

„Keď mi dal prezident klubu dôveru, vedel som, že s touto partiou hráčov môžeme niečo dosiahnuť. Skrýva sa v nej obrovský talent a potenciál. Som šťastný, že môžem byť členom tejto veľkej rodiny,“ tešil sa po záverečnom hvizde.

Zinedine Zidane stojí na jej čele. Rešpektujú ho fanúšikovia i svetové hviezdy, nedotknuteľného Cristiana Ronalda nevynímajúc. Má charizmu, za sebou skvelú hráčsku minulosť. A zdá sa, že i výnimočnú trénerskú budúcnosť.

Napokon, odštartoval skvele. Zatiaľ čo väčšina koučov sa najslávnejšej klubovej trofeje nikdy nedočká, Zidane ju drží v rukách už po piatich mesiacoch. Práve toľko sedí na stoličke, ktorá v športovom svete patrí k najvratkejším.

Francúzsky elegán sa však na nej drží mimoriadne pevne.

Finále Ligy Majstrov 2016

Finálový zápas Ligy Majstrov 2016 medzi Realom Madrid a Atléticom Madrid na milánskom San Sire.

Fotogaléria
Fanúšička Atlética s vlajkou svojho klubu.
Pohár pre víťaza Ligy Majstrov 2016.
+22Fanúšikovia Realu Madrid s maketou "ušatej"...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #atlético madrid #Zinedine Zidane #Diego Simeone #Finále Ligy majstrov