Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Egoista, lenivec? Bale zaskočí aj za Ronalda

Postaral sa o kľúčový okamih bitky o finále. Napriek tomu ho ďalšie generácie nebudú označovať za hrdinu. Jeho meno v najdôležitejšej štatistike nenájdu.

05.05.2016 11:34
Gareth Bale Foto: ,
Gareth Bale a jeho gólová oslava.
debata

Semifinálový dvojzápas Ligy majstrov medzi Realom Madrid a Manchestrom City bol o jedinom góle. Viac ich futbalisti španielskeho a anglického veľkoklubu za 180 minút fanúšikom neponúkli. O postupe zverencov Zinedina Zidana rozhodol Gareth Bale. Alebo nerozhodol?

O gól ho obrali štatistici

Na Štadióne Santiaga Benabeua plynula dvadsiata minúta. Za bezgólového stavu prenikol do šestnástky hviezdny Walesan a po jeho elegantnom oblúčiku zapadla lopta za chrbát brankára Joea Harta.

Rýchlonohý krídelník sa tešil nielen z dôležitého okamihu pre mužstvo, ale aj pre seba. Na gól v Lige majstrov čakal od decembra 2014. A zdá sa, že vyčkávať bude naďalej.

Jeho strelu totiž zľahka tečoval hosťujúci Fernando a práve jemu pripísali štatistici vlastný gól.

„Na tom, kto skóruje, mi nezáleží. Či to budem ja, alebo moji spoluhráči, to je úplne jedno. Dôležité je len to, že sme postúpili do finále,“ nerobil si ťažkú hlavu z trochu sporného rozhodnutia Bale.

Zostrih zo zápasu Real Madrid - Manchester City

Napriek tomu, že podľa oficiálnych údajov gól nestrelil, vyhlásili ho za najlepšieho hráča zápasu. Kompetentní ho uprednostnili aj pred najväčšou hviezdou domácich – Cristianom Ronaldom.

Práve za Portugalčana Bale výborne v predošlých dňoch zaskakoval. Trojnásobný držiteľ Zlatej lopty pauzoval pre zranenie a tak museli zodpovednosť na svoje plecia prevziať iní.

Rodák z Cardiffu podržal mužstvo vo dvoch dôležitých ligových zápasoch. Na pôde San Sebastianu strelil jediný gól, predtým výrazne prispel k veľkému obratu na ihrisku Raya Vallecano. Najmä vďaka jeho dvom presným zásahom otočil Real stav z 0:2 na 3:2 a udržal sa v hre o titul.

„Walesan je vo výbornej forme. Pre súpera bol neustále obrovskou hrozbou,“ píše stránka uefa.com.

Zlepšil sa v španielčine

Na adresu Balea sa v týchto dňoch sypú slová chvály. Pritom ešte vlani ho kritizovali experti i fanúšikovia. „Na ihrisku pôsobí egoisticky, lenivo, nehrá pre tím. Čo sa týka defenzívnych povinností, skrátka nevie brániť. A prečo? Lebo nechce vedieť,“ písal v marci 2015 prestížny španielsky denník Marca.

Baleovi taktiež vyčítali, že jeho výkony nie sú hodné peňazí, ktoré do jeho kúpy Real investoval. Na účet Tottenhamu previedli Madridčania podľa rôznych zdrojov od 90 do 100 miliónov eur.

V prípade pravdivosti druhej možnosti by bol 26-ročný krídelník najdrahším futbalistom všetkých čias. „Viem, že som vlani nehral dobre. Potreboval som však čas na udomácnenie sa v klube. Zlepšil som sa v španielčine. Cítim, že som väčšou súčasťou klubu,“ obhajoval sa Bale.

Napokon, Realu už minuté peniaze nemalou mierou splatil. Pred dvomi rokmi strelil vo finále Ligy majstrov víťazný gól. Desať minút pred koncom predĺženia súboja s Atléticom Madrid poslal svoje mužstvo po presnej hlavičke do vedenia. Real napokon zvíťazil 4:1.

Ďalšiu možnosť na zisk najcennejšej klubovej trofeje, ale i pokorenia mestského rivala dostane Bale 28. mája. „Triumf v Lige majstrov je tým dôvodom, prečo som prišiel do Realu. Jeden som už získal, teraz stojím pred možnosťou siahnuť si na trofej aj po druhý raz,“ hovorí s nádejou Bale.

Zanechá svoj výrazný podpis po Lisabone aj v Miláne?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Gareth Bale #manchester city