Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nohavice nahradíš, Ronalda nie. Hviezdy Realu nežiarili

Na štadión prišiel (ako vždy) dokonale upravený. Odetý do bielej košele, na krku mu visela kravata.

27.04.2016 12:39
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo.
debata

Uši i štýlovo nagélované vlasy mu prekrývali obrie slúchadlá. Poprechádzal sa po trávniku, obzrel si prázdne tribúny a urobil kľúčové gesto. Palec na ruke obrátil k zemi, uškrnul sa. Komusi jednoznačne odkázal: nehrám!

„Pokúsime sa využiť všetky naše zbrane,“ vravel pred úvodným semifinálovým zápasom Ligy majstrov Zinedine Zidane. Tú najhorzivejšiu však tréner Realu Madrid v súboji s Manchestrom City použiť nemohol. Cristiana Ronalda nepustilo do hry zranenie stehenného svalu.

Real v tieni výnimočnosti

Jeho neúčasť bitku na Etihad Stadium značne ovlyvnila. Fanúšikovia zväčša sledovali nezáživné divadlo, ktorému chýbala atraktívna hlavná postava. O góly sa nemal kto postarať a tak sa súperi rozišli po výsledku 0:0.

Zostrih zo zápasu Manchester City - Real Madrid.

„Nerád hovorím o hráčoch, ktorí neboli na trávniku. Napriek tomu musím priznať, že bez Ronalda sme to mali podstatne náročnejšie. Ukázalo sa, aký je pre nás nesmierne dôležitý,“ vravel po zápase hosťujúci stredopoliar Toni Kroos.

Vo hviezdnom kádri Realu má portugalský superstrelec výnimočnú pozíciu. Niet divu, vo všetkých súťažiach nastrieľal v tejto sezóne 47 gólov. Na ďalších 15 prihral. Podieľal sa na približne polovici presných zásahov svojho tímu.

„Zápasu chýbal lesk, chýbala mu šou. Bez Ronalda bol Real len tieňom výnimočného mužstva,“ napísal veľmi výstižne denník The Independent.

Naozaj. Španielsky veľkoklub bol síce lepším tímom ako jeho nevýrazný a často ustráchane hrajúci súper, no jeho hra nudila. Ronalda mal v útoku zastúpiť predovšetkým Gareth Bale. Walesan, ktorý preverí o dva mesiace na európskom šampionáte aj slovenskú obranu, však náročnú úlohu nezvládol.

„Utorňajší večer presvedčil všetkých o tom, ako môže absencia Ronalda narušiť aj pohodu takého tímu, akým je Real. Zdá sa, že Portugalčanovo zranenie je pre Madridčanov veľký problém,“ poznamenal špecializovaný portál goal.com.

Netváril sa nadšene

Nikoho preto neprekvapí, že Zidanove myšlienky smerujú predovšetkým k čo najrýchlejšiemu uzdraveniu kľúčového muža tímu.

V prípade, že by musel rodák z Madeiry pauzovať dlhšie, mohli by šance Realu na úspech v Lige majstrov i domácej súťaže, kde stále bojuje o titul, výrazne klesnúť. „Pokúsime sa ho dať čo najskôr do poriadku,“ uviedol francúzsky tréner.

Mimochodom, Zidane opäť prežil úsmevný moment. Tak, ako počas predošlého zápasu Ligy majstrov s Wolfsburgom (3:0), aj tentoraz si roztrhol nohavice. „Vymeniť si oblečenie je veľmi jednoduché. Nahradiť Ronalda je však nemožné,“ využil situáciu autor článku z goal.com.

Nahraditeľný je každý. Za istých okolností aj trojnásobný držiteľ Zlatej lopty pre najlepšieho futbalistu sveta. Jeho výraz tváre prezrádzal, že z výkonu svojich spoluhráčov nie je nadšený.

Namiesto výskokov, sebavedomých gest a úsmevov, ktoré predvádza po strelených góloch, tentoraz len pokojne sedel na svojom mieste. Na emócie nemal dôvod.

Spoluhráči mu ho nedali.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #liga majstrov #Real Madrid