Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Barcelonskú výnimočnosť ohrozuje Atlético

Po dvoch rokoch sa môže história zopakovať. Takmer na deň presne.

13.04.2016 12:00
Luis Suárez, FC Barcelona Foto: ,
Luis Suárez rozhodol pred týždňom o výhre Barcelony nad Atléticom Madrid.
debata

Pre futbalové Atlético Madrid to bol jeden z najväčších večerov v dejinách klubu. Partia okolo trénera Diega Simeoneho zdolala vo štvrťfinálovej odvete Ligy majstrov pred vlastnými fanúšikmi rivala z Barcelony (1:0) a prekvapujúco si zaistila postup medzi najlepšie štyri celky Európy.

Emotívne okamihy z 9. apríla 2014 sa môžu na Štadióne Vicenteho Calderóna odohrať v stredu opäť. Atléticu bude na zisk miestenky v semifinále najlepšej klubovej súťaže sveta stačiť rovnaký výsledok. Pred týždňom totiž prehralo v Barcelone 1:2 (1:0).

„Som presvedčený o tom, že sme dobre pripravení. Veríme, že Barcelonu môžeme doma zdolať,“ vraví pred úvodným hvizdom Simeone, ktorému bude chýbať útočník Fernando Torres.

Práve niekdajší španielsky reprezentant bol hlavnou postavou duelu na Nou Campe. Najprv poslal hostí do vedenia, no o ďalších desať minút už sledoval dianie na trávniku len zo šatne. Po dvoch rýchlych (a najmä zbytočných) žltých kartách ho hlavný rozhodca vylúčil a jeho spoluhráčov poslal do početnej nevýhody. Počas nej Atlético dvakrát inkasovalo (zakaždým sa presadil Luis Suárez) a z Barcelony napokon odchádzalo s prehrou.

„Som presvedčený o tom, že keby sme zostali na ihrisku jedenásti, zvíťazili by sme. Navyše, druhá žltá karta bola neoprávnená,“ hneval sa na rozhodnutie arbitra ešte aj niekoľko dní po zápase Torres. Skúsený zakončovateľ cíti – tak ako celé mužstvo – obrovskú krivdu.

Zdá sa však, že v súčasnom rozpoložení je Atlético miernym favoritom. Zatiaľ čo Madridčania sú vo forme a v lige vyhrali šesť z ostatných siedmich stretnutí, obhajca titulu je v menšej kríze. Barcelona získala z predošlých troch duelov v domácej súťaži jediný bod, jej náskok na čele tabuľky sa zmenšil na tri body a obhajoba titulu je tak v reálnom ohrození.

Navyše, španielsky šampión sa tentoraz nemôže oprieť ani o výnimočnosť Lionela Messiho, ktorý sa herne i strelecky trápi. A bez jeho presných zásahov Barcelona nevíťazí. „Nie je čas na to, aby sme niečo skúšali, vymýšľali. Mali by sme veriť tomu, čo máme zaužívané. Potrebujeme výsledky. Vieme, že sa nám nedarí, no musíme myslieť optimisticky,“ hovorí tréner hostí Luis Enrique.

Barcelone sa v stredu večer môže rozplynúť výnimočný sen o tom, že sa stane prvým úspešným obhajcom trofeje v novodobej ére Ligy majstrov. V takom prípade by sa Atlético opäť o čosi priblížilo k svojmu prvému triumfu. Jediný krok ho od európskeho vrcholu delil aj predvlani. V nadstavenom čase finálového zápasu však Real vyrovnal a v predĺžení svojho mestského rivala dorazil (4:1 pp).

Stredajší program (20.45):
Štvrťfinále, odvety: Atlético Madrid – FC Barcelona – prvý zápas 1:2 (priamy prenos na Jednotke), Benfica Lisabon – Bayern Mníchov – 0:1 (Digi Sport 3).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #atlético madrid