Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z hrdinu babrák. Vylúčený Torres kritizuje UEFA

Roztiahol ruky. Spustil sa na kolená. V radostnom ošiali, ktorý dopraje osud len strelcom gólov, z plných pľúc kričal. Jedna z kapitol futbalového príbehu Fernanda Torresa sa na barcelonskom Nou Campe začala v utorok večer šťastne. Vyvrcholila však - bez zbytočného preháňania - tragicky.

06.04.2016 09:06 , aktualizované: 09:44
Fernando Torres Foto: ,
Červená karta pre Fernanda Torresa.
debata (6)

Obdivovaný hrdina sa v okamihu zmenil na zatracovaného babráka.

Dva fauly – dve karty

Útočník Atlética Madrid prekonal v 25. minúte domáceho brankára Marca-Andrého ter Stegena. Svoje mužstvo poslal v úvodnom štvrťfinálovom zápase Ligy majstrov do prekvapujúceho vedenia. Po Zlatanovi Ibrahimovičovi a Andrejovi Ševčenkovi sa stal len tretím futbalistom histórie, ktorý skóroval v súbojoch s Barcelonou v dresoch dvoch rôznych tímov (pred tým Chelsea Londýn).

V tej chvíli všetko nasvedčovalo tomu, že to bude práve vysoký blondiak, kto sa stane mužom zápasu.

Už o ďalších desať minút však bolo všetko inak. Po dvoch hlúpych fauloch videl červenú kartu a podstatne zjednodušil favoritovi cestu za víťazstvom. „Boli to rozhodujúce okamihy. Fernando urobil dva tvrdé zákroky. Je to škoda, zápas by bol zaujímavejší, keby zostal na ihrisku vyrovnaný počet hráčov,“ vravel po záverečnom hvizde útočník Luis Suárez.

Druhý faul Fernanda Torresa.

Uruguajčan napokon prevzal po Torresovi nálepku hviezdy stretnutia. Po zmene strán strelil dva góly a postaral sa o barcelonské víťazstvo 2:1 (0:1).

Pozornosť médií si však nevyslúžil. Väčšina pohľadov i novinárskych otázok smerovala k Torresovi. „Sme sklamaní, nesmierne sklamaní. Nemali sme dohrávať zápas s desiatimi hráčmi. Druhá žltá karta bola nespravodlivá. Fernando sa dopustil dvoch faulov a za každý ho rozhodca tvrdo potrestal,“ hneval sa v rozhovore pre televíziu BT Sport obranca Filipe Luís.

Dresy vs. rozhodca

Samozrejme, zákroky Torresa vyvolali v radoch Atlética vlnu hnevu a nevôle. Faktom však je, že niekdajší španielsky reprezentant fauloval v oboch prípadoch úplne zbytočne. Najmä pred druhým napomenutím šiel do súboja so Sergiom Busquetsom na polovici ihriska neohrabane.

„Cítim sa zodpovedný za našu prehru. Keby sme zostali na trávniku jedenásti, dopadlo by možno všetko inak. Mám za sebou jeden z najhorších večerov v kariére,“ sypal si popol na hlavu odchovanec Atlética. „Myslím si však, že rozhodca mohol i nemusel vytiahnuť karty. Mrzí ma, že Európska futbalová únia sa viac zaoberá farbami dresov ako tým, aby na takýto dôležitý zápas poslala rozhodcu na dostatočnej úrovni,“ obul sa vzápätí do šéfov európskeho futbalu.

Tí totiž pred duelom riešili otázku, v akých dresoch nastúpia obe mužstvá. Pre podobnosť farieb napokon pristúpili k riešeniu, že Barcelončania i Madridčania si na seba navliekli tričká, ktoré používajú na ihriskách súperov.

Zápas FC Barcelona - Atlético Madrid vo videoskratke.

Viac šťastia priniesli domácim. Aj vďaka Torresovi, za ktorého ešte na trávniku márne orodovali kapitán Gabi so stopérom Godínom. Rozhodcu neobmäkčilo ani vzpínanie rúk trénera Simeoneho.

Napriek tomu nemusí Atlético zúfať. Pred odvetou je síce bez Torresa, no nie bez postupovej šance.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #atlético madrid #Fernando Torres