Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Barcelona je v deviatom štvrťfinále za sebou. Suárez strelil krásny gól

V odvetnom stretnutí osemfinále futbalovej Ligy majstrov zvíťazili hráči FC Barcelona na domácom ihrisku nad Arsenalom 3:1.

17.03.2016 10:31
Luis Suárez Foto: ,
Útočník Barcelony Luis Suárez strieľa gól do siete Arsenalu.
debata (1)

Katalánci vyhrali aj úvodný duel v Londýne (2:0) a s celkovým skóre 5:1 postúpili do štvrťfinále. Do streleckej listiny sa zapísali všetci traja členovia hviezdneho útoku Neymar, Suárez, Messi. Jediný presný zásah Arsenalu zaznamenal egyptský záložník Mohamed Elneny. Barcelona sa medzi ôsmimi najlepšími klubmi Európy objaví rekordný deviaty raz po sebe. Pre Arsenal sa púť v Lige majstrov končí už po šiesty raz v osemfinále. Žreb je na programe v piatok 18. marca vo švajčiarskom Nyone.

Aj napriek veľmi priaznivému výsledku 2:0 z úvodného zápasu pristúpila Barcelona k odvete s plnou vážnosťou. Tréner Luis Enrique postavil do základnej jedenástky to najsilnejšie, čo mal k dispozícii. Chýbal akurát stopér Gerard Piqué, ktorý v Londýne príliš ochotne inkasoval žltú kartu a nemohol v odvete nastúpiť. Na jeho poste sa predstavil francúzsky obranca Jérémy Mathieu. Arséne Wenger spravil niekoľko zmien, najviac zaujalo v základnej zostave meno Alex Iwobi. Strýkom devätnásťročného rodáka z Lagosu je Jay-Jay Okocha.

Gólový zostrih zápasu

Prvý gól stretnutia padol po hrubej chybe stredného obrancu Arsenalu Laurenta Koscielného, ktorý pokazil rozohrávku na vlastnej polovici. Futbalisti FC Barcelona následne predviedli, ako dokážu súpera za takúto banálnu chybu okamžite vytrestať. V 18. minúte našiel Luis Suárez prihrávkou nabiehajúceho Neymara a ten sa v podobných pozíciách nezvykne mýliť. Vybiehajúci brankár David Ospina, ktorý chytá namiesto zraneného Petra Čecha, nemal proti brazílskemu útočníkovi príliš veľkú šancu na úspešný zákrok.

Do druhého dejstva vstúpil lepšie Arsenal a v 51. minúte sa mu podarilo vyrovnať skóre po krásnom góle z hranice vymedzeného územia od Mohameda Elnenyho. Egypťanovi, ktorý do tímu prišiel počas zimného prestupového obdobia, prihral bývalý hráč blaugranas Alexis Sánchez. Bezpochyby najkrajší moment stredajšieho zápasu prišiel v 65. minúte po centri Daniho Alvesa, ktorý využil Luis Suárez a akrobatickým spôsobom poslal loptu za Ospinov chrbát. Na záverečných 3:1 z pohľadu domácich upravil v 88. minúte gólom Lionel Messi.

Krásny gól Suáreza

"Fakt, že sa nám podarilo deviatykrát po sebe postúpiť do štvrťfinále Ligy majstrov, je úžasný štatistický počin. Neviem, či sa to podarilo aj niekomu inému. Budem šťastný bez ohľadu na to, koho nám žreb určí. Jediné mužstvo, proti ktorému by som nechcel nastúpiť, je Barcelona, a to sa nám nemôže prihodiť. Messi, Neymar a Suárez sú naozaj skvelí vo vytváraní šancí. Ale rovnako tak vypomáhajú aj pri defenzívnej činnosti, čo potrebuje každý tím. Sme šťastní, že sú to naši hráči,“ vyhlásil po zápase tréner Kataláncov Luis Enrique.

"Som spokojný s výkonom, ktorý sme dnes predviedli. S výsledkom však už nie. Hrali sme proti mužstvu, ktoré má vo svojej zostave troch najlepších útočníkov, akých som kedy mal možnosť vidieť. Dokážu vytvoriť šancu prakticky z ničoho. Za stavu 1:1 neboli v najlepšom rozpoložení, ale nám sa nepodarilo streliť druhý gól. Na situáciu sa treba pozerať z pohľadu jednotlivých zápasov. Vo futbale to tak chodí, že sa pozriete na posledný zápas a analyzujete pozitíva a negatíva. Dnes to bola skvelá futbalová noc. Podstatné bude, čo si z nej vezmeme,“ konštatoval kouč Arsenalu Wenger.

Futbalisti zo severného Londýna síce prehrali v oboch zápasoch dovedna 1:5, no ostatným mužstvám ukázali, čo by mohlo na úradujúceho európskeho šampióna platiť: vysoké tempo, agresívny pressing, ku ktorému sa však musí pridať koncentrovaný výkon v obrane na vlastnej polovici ihriska.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Luis Suaréz #fc barcelona #Arsenal Londýn