Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Kyjeva: Prehru sme si zaslúžili. Som rád, že sme neschytali päťku

Futbalisti anglického tímu Manchester City sú blízko k prieniku do ďalšieho kola vyraďovacej časti Ligy majstrov 2015/2016. Zverenci trénera Manuela Pellegriniho zvíťazili v stredajšom prvom dueli osemfinále v Kyjeve nad miestnym Dynamom 3:1.

25.02.2016 09:25
Andrij Jarmolenko Foto: ,
Andrij Jarmolenko z Dynama Kyjev sa snaží strelecky presadiť cez hráčov Manchestru City.
debata

Ukrajinské mužstvo zaostávalo za anglickým súperom po góloch Sergia Agüera a Davida Silvu už 0:2, no po hodine hry skorigoval stredopoliar Vitalij Bujaľskij. Keď sa už zdalo, že Ukrajinci pôjdu do odvety len s jednogólovým mankom, pridal tretí presný zásah hostí Yaya Touré. Kyjevské mužstvo štartuje medzi najlepšou šestnástkou tímov starého kontinentu po 16 rokoch. Dynamo naposledy prekročilo brány základnej skupiny LM ešte v sezóne 1999/2000 v čase, keď zaň strieľal góly súčasný kouč Sergij Rebrov.

„Bohužiaľ, musím uznať, že sme si túto prehru zaslúžili, pretože vyplynula z našich vlastných chýb. Nechali sme City ukázať to najlepšie a sami sme to neukázali. Po dvoch inkasovaných góloch v prvom polčase sme začali hrať odvážnejšie a prevzali sme iniciatívu. Strelili sme kontaktný gól, ale v závere súper tretíkrát skóroval,“ cituje oficiálna stránka Európskej futbalovej únie (UEFA) slová trénera Dynama Rebrova.

Na hre jeho tímu sa zrejme odrazila aj nedostatočná herná prax z ostrých duelov. Kyjevčania odohrali prvý súťažný zápas po 77 dňoch, ich súper nastúpil počas tohto obdobia v 16 stretnutiach. „Samozrejme, dlhá zimná prestávka zohrala svoju úlohu, ale som rád, že hráči nehodili uterák do ringu a neschytali sme ‚päťku‘. Snažili sme sa bojovať až do konca. Čelili sme silnému súperovi, ktorého protiútoky v úvode stretnutia narušili sebadôveru mojich hráčov. ManCity má veľký potenciál, ofenzívnu silu tohto mužstva je veľmi ťažké zastaviť. Teraz musíme zanalyzovať, kde sme spravili chyby, a zodpovedne sa pripravíme na odvetu v Manchestri,“ doplnil Sergij Rebrov.

Manchester City zvíťazil vo vyraďovacej fáze LM u súpera prvýkrát v histórii. V prípade postupu si navyše premiérovo zahrá medzi osemčlennou európskou elitou. Bohatý milionársky klub je zároveň prvým anglickým zástupcom od februára 2010, ktorý v jarných bojoch v rámci európskeho pohára číslo jeden strelil mimo svojho štadióna aspoň tri góly. Predtým sa to podarilo Manchestru United, ktorý 16. februára 2010 triumfoval v osemfinále LM na trávniku AC Miláno 3:2.

„Tréner by mal vždy prijať to najsprávnejšie rozhodnutie. Rešpektujeme všetky súťaže, ale v tejto situácii si myslím, že bolo správne nechať cez víkend oddychovať kľúčových hráčov,“ skonštatoval tréner manchesterskej družiny Manuel Pellegrini. Šesťdesiatdvaročný Čiľan v nedeľňajšom dueli osemfinále Anglického pohára (FA Cup) proti FC Chelsea (1:5) šetril dôležité opory a na úradujúceho šampióna Premier League vyrukoval s viacerými mladíkmi.

„V Kyjeve sme dosiahli dôležitý výsledok, ale ešte nie je rozhodnuté. Myslím si, že oproti ostatným dvom sezónam sme sa veľmi zlepšili. Pred nami je ešte 90 minút u nás doma, musíme využiť šancu na postup do ďalšieho kola,“ doplnil bývalý tréner Málagy, Realu Madrid či Villarrealu.

debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #Dynamo Kyjev