Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nahnevaný Wenger: Bolo to naivné a frustrujúce

Futbalový supertím súčasnosti FC Barcelona natiahol sériu bez prehry na 33 zápasov. Obhajca trofeje v Lige majstrov je po prvom súboji osemfinále oveľa bližšie k postupu ako Arsenal.

24.02.2016 07:44
Arséne Wenger Foto: ,
Sklamaný tréner Arsenalu Arséne Wenger v zápase proti Barcelone.
debata (1)

Na Emirates Stadium v Londýne hostia zvíťazili 2:0, keď po taktickej bitke úradoval v závere stretnutia Lionel Messi.

Favorit do 49. min nevystrelil na bránku, lenže bol po celý čas lepším tímom. Argentínsky útočný klenot „Blaugranas“ zasadil dva údery odhodlaným domácim v rozpätí 13 minút v závere zápasu. Najprv v 71. min zužitkoval výbornú prihrávku Neymara a v 83. min chladnokrvne premenil pokutový kop po faule na neho.

Boli to vôbec prvé dva Messiho góly do siete českého brankára Petra Čecha v siedmom vzájomnom zápase týchto dvoch veľkých futbalistov. Zároveň však góly s poradovým číslom 81 a 82 v Lige majstrov v podaní úradujúceho najlepšieho futbalistu planéty.

„V prvom polčase Arsenal výborne bránil so všetkými mužmi na svojej polovici, ale aj tak sme im to znepríjemňovali. Po zmene strán domáci vytiahli pressing, my sme úspešne zastavovali ich akcie a rozhodli tento zápas. Je to cenné víťazstvo, ale o ničom ešte nie je rozhodnuté,“ cituje trénera FC Barcelona Luisa Enriqueho web UEFA.

Arséne Wenger z lavičky domácich trpko skonštatoval: „Dali sme veľa energie do tohto zápasu, ale technicky to bolo iba priemerné z našej strany. Bolo to podobné ako pred rokom proti Monacu – naivné, a preto aj frustrujúce. Vedeli sme, že ich nesmieme nechať priestor na protiútoky, ale presne to sme im dovolili. Na druhej strane: oni sú veľmi silní a zasadia vám úder práve vtedy, keď si myslíte, že ste na tom herne najlepšie.“

Bol to ôsmy vzájomný zápas oboch súperov, všetkých osem odkoučoval na strane Arsenalu Wenger. Jeho bilancia je však chabá – jedno víťazstvo a až päť prehier vrátane finálového zápasu LM v sezóne 2005/2006.

„Odveta bude náročná, postup takmer nemožný. Barcelona na 95% už teraz postúpila, ale my tam pôjdeme zabojovať,“ dodal Wenger. Odvetný súboj osemfinále je na Camp Nou na programe 16. marca.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Arséne Wenger #Lionel Messi