Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pellegriniho výstrahou je jeho bývalý tím

Keď im pred dvoma mesiacmi vyžrebovali osemfinálového súpera, s úľavou si vydýchli. Postup sa pre nich stal samozrejmosťou. Lenže pozor, v podobnej situácii boli aj pred štyrmi rokmi. A zlyhali.

24.02.2016 12:00
Manuel Pellegrini Foto: ,
Tréner Manchesteru City Manuel Pellegrini.
debata

Pri pohľade na osemfinálové dvojice Ligy majstrov jednoznačnejšieho favorita nenájdete. Pre futbalistov bohatého Manchestru City by malo byť Dynamo Kyjev hravo prekonateľnou prekážkou. „Ak sa na túto výzvu budeme dívať takouto optikou, zaiste sa so súťažou rozlúčime. Bolo by hlúpe, keby sme Dynamo podcenili,“ vraví pred úvodným výkopom tréner Manuel Pellegrini.

Skúsený Čiľan sa vie dokonale vžiť do kože outsidera. Keď pred tromi rokmi viedol Málagu, zaskočil so svojimi zverencami nejedného favorita. Malý španielsky klub, ktorý sa musel predrať kvalifikačným kolom, sa senzačne prebojoval až do štvrťfinále Ligy majstrov. V základnej skupine neprehral ani zápas, poradil si i s milánskym AC, v osemfinále vyradil Porto.

Po obrovskej dráme nestačil až na neskoršieho finalistu z Dortmundu. Borussia pritom dosiahla v odvete oba postupové góly v nadstavenom čase. „Málaga je pre mňa nezabudnuteľnou spomienkou. Všetci s nami chceli hrať, každý si myslel, že budeme ľahkým sústom. Napokon sme mnohých favoritov zahanbili,“ hovorí Pellegrini.

V stredu večer bude v opačnej pozícii. Jeden z kandidátov na prvenstvo v Premier League by nemal podľa predpokladov vo štvrťfinále chýbať – premiérovo v klubovej histórii. „Nebudú to mať také jednoduché, ako si mnohí myslia. Každý má svoje slabé miesta, dokonca aj Barcelona. Vieme, kde je Manchester zraniteľný. Verím, že nám nebude chýbať odvaha,“ nádejá sa domáca hviezda Andrij Jarmolenko.

Nádejou pre zverencov Sergeja Rebrova je aktuálna nepohoda v tíme anglického vicemajstra. City v predošlých dvoch ligových dueloch nezískali ani bod. Pred vlastnými fanúšikmi najprv podľahli Leicestru (1:3), vzápätí nestačili ani na Tottenham (1:2) a ich odstup od líderskej pozície je už šesťbodový.

V prospech Dynama hovorí aj dosiaľ posledné meranie síl so City. V roku 2011 sa oba kluby stretli v osemfinále Európskej ligy. Po domácom víťazstve 2:0 a prehre 0:1 na pôde súpera sa z postupu radoval ukrajinský zástupca.

Osemfinále, prvé zápasy: 20.45 Dynamo Kyjev – Manchester City (priamy prenos na Digi Sport 3), PSV Eindhoven – Atlético Madrid (Jednotka).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #atlético madrid #PSV Eindhoven #Dynamo Kyjev #liga majstrov vo futbale