Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Arsenal tasí silnú zbraň. Messiho nočnú moru

Len čo sa kopačkou dotkne lopty, zvyšuje sa stupeň ich ostražitosti na maximum. Rešpekt či obavy sú namieste. Je pre nich (rovnako, ako pre každého obrancu planéty) postrachom. V predošlých troch zápasoch im nastrieľal šesť gólov.

23.02.2016 12:00
Petr Čech Foto: ,
Petr Čech.
debata

Pre futbalistov londýnskeho Arsenalu to bol smutný večer. V šiesty aprílový večer roku 2010 pricestovali na slávny barcelonský Nou Camp s vierou v úspech. Do štvrťfinálovej odvety Ligy majstrov si priniesli z domáceho zápasu nádejnú remízu 2:2. Favoritovi odolávali v druhom meraní síl dvadsať minút. Prekvapujúco sa ujali vedenia a sen o postupe sa stával čoraz reálnejším. Potom však odštartoval ohromnú šou malý veľký muž v službách domácich. Lionel Messi strelil v priebehu dvadsiatich minút hetrik, v závere pridal aj štvrtý gól a posunul Barcelonu do semifinále. „Zdolal nás najlepší futbalista sveta. Leo je typom hráča, ktorý nejde počas celého zápasu naplno. Keď mu však dáte loptu, je nezastaviteľný. Aj najdrobnejšiu chybu potrestá veľmi kruto,“ vravel po záverečnom hvizde hosťujúci tréner Arséne Wenger.

Francúz bude so svojimi zverencami čeliť mašine na góly aj dnes večer. V úvodnom zápase osemfinálovej fázy najlepšej klubovej súťaže sveta. „Vieme, že ani tentoraz nie sme favoritmi. Musíme nájsť rovnováhu medzi útokom a obranou. A najmä nesmieme hrať hlúpo,“ upozorňuje Wenger. Kouč, ktorý sedí na lavičke Arsenalu už takmer dve desaťročia, má akiste obavy z barcelonského útoku. V porovnaní s predošlými duelmi však vytasí na trojzáprah Messi – Suárez – Neymar novú zbraň. V bránke bude stáť Petr Čech, ktorý je najmä pre argentínsku superhviezdu nočnou morou. „Na svete nie je veľa ľudí, ktorí sa môžu pochváliť tým, že sa postavili zoči-voči Messimu už osemkrát a stále neinkasovali ani gól. Mám z toho radosť,“ núka český brankár výnimočnú štatistiku.

Päťnásobnému držiteľovi Zlatej lopty pre najlepšieho futbalistu sveta čelil zakaždým vo farbách londýnskej Chelsea. Ak nadviaže na úspešnosť z jej dresu aj v bránke Arsenalu, môže sa so spoluhráčmi priblížiť k nečakanému úspechu. „Ak postúpime do ďalšieho kola, bude mi úplne jedno, či Messi skóruje. Nech pokojne dosiahne aj hetrik. Podstatný je len tímový úspech,“ tvrdí Čech v rozhovore pre Daily Mail. Podľa štatistík mu však výraznejšie nebezpečenstvo hrozí od dvojice Suárez – Neymar. Uruguajčan je s 25 gólmi najlepším strelcom španielskej ligy, Brazílčan sa presadil osemnásťkrát. Messi sa aj vinou zranenia vyšplhal zatiaľ k méte s číslom 15. Prekoná niektorý z nich Čecha dnes večer?

Dnešný program prvých zápasov osemfinále (výkop o 20.45):
Arsenal Londýn – FC Barcelona
Juventus Turín – Bayern Mníchov

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Petr Čech #Lionel Messi
Načítavajú sa športové výsledky...