Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mourinhov nástupca neprehráva. Obstojí v Paríži?

Situácia, v akej sa nachádzali, si zaslúžila jediný prívlastok: krízová. Odkedy si však zasadol na ich lavičku, neprehrali ani jeden súťažný zápas.

16.02.2016 06:00
Guus Hiddink Foto: ,
Guus Hiddink.
debata (1)

Keď pred dvomi mesiacmi zazvonil Guusovi Hiddinkovi telefón, vedel, aké slová bude počuť na druhom konci linky. „Tušil som, že dostanem od Chelsea Londýn druhú šancu. Nemalo zmysel o tom dlho uvažovať. Na ponuku som bez väčšieho váhania prikývol,“ približuje okamihy z polovice decembra skúsený holandský tréner. Na Stamford Bridge nahradil Josého Mourinha.

Ťah s návratom rodáka z Varsseveldu vedeniu anglického šampióna vyšiel. Pod jeho taktovkou zatiaľ Chelsea nenašla premožiteľa. A za desať ligových kôl nazbierala viac bodov (17) ako v úvodných šestnástich (16) pod Mourinhom. Vďaka tomu sa výraznejšie odpútala od zostupového pásma a medzi hráčmi i fanúšikmi zvládla väčšia pohoda.

Nadviazať na dobré výsledky potrebujú Londýnčania aj v utorok večer v Lige majstrov. Chelsea v úvodnom osemfinálovom zápase nastúpi na trávniku Parížu St. Germain a rozhodne nebude v pozícii favorita.

„Vieme, že na nás čaká výnimočný súper. Parížania majú vysoké ambície, čoskoro by chceli potešiť fanúšikov triumfom v Lige majstrov. Verím, že moje mužstvo obstojí v súboji s nimi lepšie ako v predošlej sezóne,“ vraví Hiddink v rozhovore pre uefa.com.

Oba kluby si pred rokom zmerali sily v najlepšej klubovej súťaži sveta v tej istej fáze. Po dramatickom priebehu (1:1 a 2:2 pp) sa tešil z postupu francúzsky majster, ktorý je v tejto sezóne nesmierne dominantný.

V skupinovej fáze prehrali zverenci Laurenta Blanca jediný zápas. V domácej súťaži sú na tom ešte lepšie. V 26 kolách prišli o body len štyri razy – zakaždým po remíze, a tak na prvého premožiteľa naďalej čakajú. Ich suverenitu najlepšie naznačuje pohľad na tabuľku. Pred Monakom majú 24-bodový náskok a úspešná obhajoba titulu im už len ťažko unikne.

„Sme vo forme, darí sa nám. Čelíme však jednému z najslávnejších klubov v Európe. Nemyslím si, že sme v úlohe favorita. Už prvý zápas môže naznačiť, aké sú naše šance,“ tvrdí Blanc.

Parížania sa budú opäť spoliehať predovšetkým na svojho kapitána a jednu z najvýraznejších osobností svetového futbalu. Zlatan Ibrahimovič je s 21 gólmi suverénne najlepším strelcom Ligue 1. Navyše, bude mať špeciálnu motiváciu. Vlani videl v odvete s Chelsea červenú kartu a neodpustil si zopár ironických poznámok. „Hráči súpera sa správali ako deti. Nevedel som, či sa im mám smiať alebo plakať,“ odkázal po postup do štvrťfinále.

Utorňajší program
Osemfinále, prvé zápasy: Paríž St. Germain – Chelsea Londýn (priamy prenos na Digi Sport 3), Benfica Lisabon – Zenit Petrohrad (Digi Sport 4).

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž St. Germain #Chelsea FC