Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Angličania tŕpnu. Zamávajú Európe na rozlúčku?

Futbal v Londýne môže trpko zaplakať. Dvojica najväčších a najslávnejších klubov z anglickej metropoly hrá dnes večer o prežitie.

09.12.2015 10:00
José Mourinho, Eden Hazard Foto: ,
Chelsea na čele s trénerom José Mourinhom už nesmie zaváhať.
debata

Chelsea aj Arsenal nastúpia na svoje posledné zápasy v skupinovej fáze Ligy majstrov. Ich fanúšikovia veria, že nebudú poslednými aj v aktuálnom ročníku súťaže.

„Po zlom vstupe sme to nemali v ďalšom priebehu jednoduché. Dokázali sme sa však vrátiť späť do hry o postup. Teraz máme všetko vo svojich rukách, bola by škoda, keby sme našu šancu nevyužili,“ vraví Arséne Wenger, tréner Arsenalu.

Na jeho zverencov čaká kľúčový duel, ktorý rozhodne o osude londýnskeho veľkoklubu. V prípade, že Arsenal nezvíťazí na trávniku Olympiakosu Pireus, s milionárskou súťažou sa s istotou rozlúči. Postup do osemfinále si zabezpečí len v prípade, ak si z Grécka odvezie tri body – po akomkoľvek inom víťazstve ako 1:0 či 2:1. Na domácej pôde totiž Arsenal podľahol Olympiakosu 2:3 a pri rovnosti bodov (teraz stráca tri) rozhoduje o úspešnejšom skóre zo vzájomných zápasov. V prípade, že favorit zvíťazí 3:2, posunie ho do jarných bojov lepšie celkové skóre.

Ak Arsenal zvládne stretnutie v Pireu a zabezpečí si osemfinálovú miestenku, postará sa o veľký obrat vo vývoji F-skupiny. Z úvodných štyroch zápasov totiž vydoloval len tri body (po prekvapujúcom domácom víťazstve nad Bayernom 2:0), prehru si odniesol zo súboja s Dynamom Záhreb (1:2) a s debaklom (1:5) sa musel zmieriť v mníchovskej Allianz Aréne.

Zápas o všetko čaká aj na Chelsea. Anglický šampión sa na rozdiel od Arsenalu trápi v domácej súťaži, kde mu patrí až štrnáste miesto a pred zostupovými priečkami má len dvojbodový náskok. Sklamania sa však stále môže dočkať aj v Lige majstrov.

Mužstvo Josého Mourinha má pred záverečným kolom rovnaký počet bodov ako Porto (10) – jeho dnešný súper na Stamford Bridge. O dva menej získalo Dynamo Kyjev, ktoré hostí outsidera z Maccabi Tel Aviv. Situácia je poriadne zamotaná. Ak ukrajinský zástupca (podľa očakávania) zvíťazí a v zápase medzi Chelsea a Portom sa zrodí remíza, bude mať trojica tímov po jedenásť bodov. Minitabuľka troch by potom rozhodla o tom, že osemfinále bude bez portugalského klubu, ktorý by mal najhoršie skóre.

Vyraďovacia fáza však môže uniknúť aj Chelsea. Ak prehrá a Dynamo zvíťazí, zavládne v Londýne obrovský smútok. „Čaká nás mimoriadne náročný večer. Nechceme nič nechávať na náhodu. Musíme zvíťaziť a postúpiť ďalej,“ tvrdí odhodlane brankár Thibaut Courtois.

Jediným anglickým mužstvom, ktoré pred posledným kolom držalo v rukách osemfinálovú miestenku, bol Manchester City. O postup včera bojoval jeho mestský rival. Zápas Wolfsburgu s United sa skončil po uzávierke tohto vydania.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Arsenal Londýn #Chelsea FC
Načítavajú sa športové výsledky...